Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tse logo 

  “15 Mart Dünya Tüketiciler Günü” nedeniyle Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmasının Ödül törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, tüketicinin korunması başta olmak üzere ürün güvenliği, bilgi edinme, sigortacılık, bankacılık, elektrik, doğalgaz ve gıda gibi alanlarda önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını bildirdi.  

Ergün, tüketici hakem heyetlerine internet üzerinden başvuru yapılabilecek bir dönemi başlattıklarını da sözlerine ekledi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olarak piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin etkinliğini artırdıklarını belirten Ergün, tüketici haklarının sık sık ihlal edildiğine tanık olduklarını, bu konuda kamu kurumlarına olduğu kadar, vatandaşlara da önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizdi. 
Ödül töreninde konuşan TSE Başkanı Hulusi Şentürk de TSE'nin bir yandan standardizasyon alanında faaliyetler yürütürken diğer yandan da ülkede kalite bilincinin geliştirilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasının birincisi Selin Şaşma, ikincisi Dilşah Duran, üçüncüsü Nicole Melisa Pranic oldu. Resim yarışmasında da Elif Cırık birinciliğe, Fadime Pektaş ikinciliğe ve Defne Seyhan da üçüncülüğe layık görüldü. Ödül olarak Türkiye birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilere mini notebook, üçüncülere fotoğraf makinesi ve 3'er adet mansiyona da Ipode verilecek.  TSE ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 14. Tüketici Hizmet Ödülüne layık görüldü.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Ergün: “Tüketici Kanunu ileri bir noktaya taşınacak”




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız