Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik) olağanüstü genel kurul toplantısı bugün yapıldı.

 
Toplantıda konuşan Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, yapılan araştırmaların "Beyaz Altın" diye tabir edilen pamuğun önümüzdeki birkaç yıl daha prim yapacağını ortaya koyduğunu söyledi. Bal, "Çiftçinin alın terinin korunması için bu süreçte Çukobirlik'in mali yönden daha güçlü ve söz sahibi olması gerekir. Öz kaynak arayışlarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda hayli yol aldık. Önemli projelerimiz var. Bunları hayata geçirecek ve önümüzdeki kampanya döneminde Çukobirlik ortağının ürününü en iyi şekilde değerlendireceğiz. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın" dedi.
 
Divan Başkanlığı'nı İsmet Yılmaz'ın yaptığı genel kurula, 63 birlik temsilcisinden 48'i katıldı ve gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Çukobirlik'in ortaklarına verdiği hizmetlerde aksama olmaması için büyük çaba harcadıklarını, kurumun kendi imkanlarıyla ayakta durması için de bazı radikal kararlar alarak uyguladıklarını kaydeden Abdurrahman Bal, "Personel ve işletme politikalarında bir dizi tedbir sonucunda önemli tasarruflar sağladık. Bunların neticesinde kurum tarihinde ilk defa geçen kampanya dönemini kar ederek kapattık. Pamuk ekim sahalarında büyük artış var. Bu durumu ortaklarımızın lehine çevirmek için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
 
Genel kurulda söz alan bazı ortaklar, yeni sezonda pamuk ekim sahalarındaki artışın sıkıntı yaratmaması temennisinde bulunarak, "Çukobirlik yönetiminden, ürünümüzün en iyi şekilde değerlendirilmesi için gereğinin yapılmasını ve bu konuda bizlerle bilgi paylaşımında bulunulmasını istiyoruz" dediler. Bunun üzerine söz alan Abdurrahman Bal, alımlarla ilgili olarak idari ve teknik ekibin alternatifli plan ve projeler üzerinde çalıştığını, ortağın sahip çıkması durumunda Çukobirlik'in sıkıntı yaşamadan çiftçiye en iyi hizmeti verebileceğini söyledi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çukobirlik Genel Kurulu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız