Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Eğitim vermek yetmedi üniversite fabrika oldu 

Kısa süre öncesine kadar ‘dövmeli provakatör’lerin silahlı eylemleriyle gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi ‘Türkiye’nin ilklere imza atan yeni üniversitesi’ne dönüştü.
 
Türkiye’de fabrika kurup seri üretip yapma izni alan ilk üniversite olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. İsrafil Kurtçephe, yeni buluş larıyla milyarlarca liralık ithalatın önüne geçtiklerini söyledi. ‘İnsanların karşılaştığı her türlü sorunu çözecek üniversite olalım’ sloganıyla hareket ettiklerini belirten Prof. Kurtçephe, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan değişimi ve yaptıklarını STAR’a anlattı. Prof. Kurtçephe “Sanayiciyle görüştük, sıkıntılarını sorduk. Sanayiciye ‘ithal ürünleri biz yapalım’ dedik. Teknokente 364 öğretim üyemizle ar-ge çalışmalarına başladık.18 olan şirket sayısını 53’e çıkardık. Hocalarımızın ofislerini bile şirketlere kiraladık. Üniversitenin teknokentindeki şirketlerin yüzde 60’ı yazılım ve nanoteknoloji üzerine. Yazılımda hedefimiz yurtdışı. Amerika’daki ihalelere giriyoruz.
 
İlk yerli organik tohumu üretti
 
Türkiye, tarım sektöründe ithal tohumlara büyük miktarlarda para ödemek zorunda kalıyordu. Akdeniz Üniversitesinde yerli organik tohum üretmeye başladık. Türkiye’ye özgü ürünlerin tohumlarına ulaşmak için Anadolu’nun ücra köylerini dolaştık ve tohum topladık. İlk ürünlerimizden biri, koruyucu sprey Nanofob oldu. Daha önce Türkiye’de üretilmediği için başta hastanelerimiz olmak üzere bu koruyucunun litresini 80 euro’dan ithal ediyordu. 100 ml’sini 5-10 liraya temin edebileceğiz. Hangi yüzeye sürerseniz sürün su, toz, bakteri tutmuyor. Patentini aldık, deneniyor. Gökdelenlerden otomobil camlarına, gözlükten fotoğraf makinesi camına her türlü yüzeyde, ameliyathanelere kadar hayatın her alanında ihtiyaç duyulabilecek bir ürün. Nemrut’tan Akdeniz’deki kral mezarlarına kadar tarihi eserlerimizi korumaz için de Nanofob’u kullanacağız.
 
Körfez’den gelen hastalara özel hastane yolda
 
 Şİmdİden 100’ü aşkın ürünleri olduğunu anlatan Prof. Kurtçephe. 28’inin patentini aldıklarını söyledi. Kurtçephe, “ İthal edilen ürünleri, artık daha ekonomik olarak Türkiye’de üretiyoruz. Örneğin, antibakteriyel diş protezsinin hammadesi daha önce yurt dışından geliyordu. Biz bunun da Türkiye’de yapılabildiğini gösterdik. Antalya’da sadece güneş yok, sağlık hizmetlerinde de çığır açtık. Başarılarımız, başta Dubai olmak üzere Körfez ülkelerinin dikkatini çekti. Hasta nakli ve hekim eğitimi talepleri var. Ancak konforlu odalar istiyorlar. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 781 yataklıp. Şimdi, 300 yataklı, tek kişilik odaları olan modern bir hastane binası yapıyoruz” diye konuştu. HABER MERKEZİ
 
Uzay teknolojileri ve sağlık öncelikli 
 
Uydu projesi tamam sıra yüz nakline geldi
 
SÜPER güç olmamız için özellikle caydırıcı, savunma teknolojilerine sahip olmamız lazım. Uzay teknolojisi bu açıdan simge. Biz uzay teknolojilerinde de söz sahibi olmak istiyoruz, ilk iş olarak da uydudan başlıyoruz. Bir yılda çok önemli gelişme sağladık. Sağlıkta da iddialıyız. antibaktirel çivi yaptık. Sağlık alanında, uzuvlarını kaybetmiş gazilerimize vefayı borç bildik, Türkiye’de ilk uzuv naklini çift kol nakliyle biz yaptık. Verici çıkar çıkmaz, ilk yüz nakli de gerçekleştirilecek.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Eğitim vermek yetmedi üniversite fabrika oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız