Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
zerdali 

 Erzincan Tarım İl Müdürlüğü son yıllarda Erzincan genelinde büyük gelişme gösteren meyvecilik sektörünün alt kollarından birisi olan sanayi meyveciliğini geliştirmek için harekete geçti.

Erzincan İl Özel İdaresinden sağlanan kaynakla sanayi meyveciliğini geliştirmek üzere Tarım İl Müdürlüğü tarafından 15 bin adet zerdali fidanı ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, Erzincan\'ın meyvecilik sektörü açısından toprak ve iklim yapısı itibarıyla çok uygun bir bölge olduğunu dile getirdi. Lek açıklamasında ilde sanayi meyveciliğinin geliştirilmesi açısından çalışmaların devam ettiğini, çalışmalar kapsamında Erzincan İl Özel İdaresine sunulan projenin kabul görmesi ile birlikte 15 bin adet zerdali fidanının çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi. Projeye başvurmak isteyen kişilerin en az 5 dekarlık alanda yetiştiricilik yapmasının gerektiğini söyleyen İl Müdürü Ali Lek, Erzincan\'da yetiştirilen zerdalinin meyve suyu sanayisi açısından en uygun şartları taşıdığını da sözlerine ekledi. 
Tarım İl Müdürlüğü 15 Bin Adet Zerdali Fidanı Dağıtacak başlıklı ve Erzincan Tarım İl Müdürlüğü son yıllarda Erzincan genelinde büyük gelişme gösteren meyvecilik sektörünün alt kollarından birisi olan sanayi meyveciliğini geliştirmek için harekete geçti. özetli haberi okudunuz.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım İl Müdürlüğü 15 Bin Adet Zerdali Fidanı Dağıtacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız