Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

1. KESME ÇİÇEK SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI -ATSO BAŞKANI BUDAK: -''TÜRKİYE'DE ÇİÇEK SEKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GİDİYOR'' -ASBMİB BAŞKANI OSMAN BAĞDATLIOĞLU: -''ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNDE SİNERJİ YARATTIK''

ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye'de çiçekçilik sektörünün çok önemli noktaya gittiğini, ancak sektörün bir çok sorunu olduğunu bildirdi. 

     ATSO tarafından düzenlenen ''1. Kesme Çiçek Sektörü Çalıştayı'' ATSO meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Antalya, İzmir, Sakarya, İstanbul bölgelerinden üretici, ihracatçı ve perakende çiçek satıcıları meslek odaları temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, perakende çiçekçilik sektörü ve çiçek üretimindeki sorunlar ele alındı. 

     ATSO Başkanı Budak, çalıştayda, çiçekçilik sektörünün Türkiye'de son yıllarda büyük bir hızla geliştiğini söyledi. Çiçek sektörünün sorunlarını yetkililere iletmek amacıyla bu çalıştayı düzenlediklerini belirten Budak, şunları kaydetti: 

     ''Türkiye'de çiçekçilik sektörü çok önemli bir noktaya geldi. Çiçekçilik, Antalya tarım ve ihracatı içinde çok önemli. Türkiye kesme çiçek ihracatı ve üretiminin büyük bir bölümü Antalya'dan gerçekleştiriliyor. Antalya'da artık tarım yapılabilecek yeni alanlar bulunamıyor. Tarım sektörünün sorunları ile çiçek sektörünün sorunları örtüşüyor. Antalya'da tarım ve çiçek sektörü olarak yılda 5,5 milyar liralık üretim gerçekleştiriliyor. Ancak çiçek sektörünün çok ciddi sorunları da var. Tarım sektöründeki en büyük sorun, miras yoluyla arazilerin parçalanmasıdır. Organize tarım bölgeleri oluşturulamadı. Petrol fiyatlarındaki artışlar sıkıntı yaratıyor. Hastanelerin çiçek kabul etmemesi sorunların başında geliyor.'' 

     

     -BAĞDATLIOĞLU- 

     

     Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birliği (ASBMİB) Osman Bağdatlıoğlu da çiçekçilik sektörünün Antalya'da direkt 29 bin, dolaylı olarak da 300 bin kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Bağdatlıoğlu, çiçek üretici ve ihracatçıları olarak geçmiş yıllarda yaptıkları çalışmalarla sektörde sinerji oluşturduklarını bildirdi. Çiçekçilik sektörünün örgütlenmesine katkı yaptıklarını anlatan Bağdatlıoğlu, Çiçek Tanıtım Grubu'nu kurarak Türkiye'de sektörde önemli projeler başlattıklarını vurguladı. 

     Bağdatlıoğlu, dünyanın en büyük botanik fuarlarından birini 2016 yılında Antalya'da gerçekleştireceklerini kaydetti. Antalya 2016 Expo Fuarı'na 100 ülkenin katılacağını ve 5 milyon yabancı ziyaretçi hedeflediklerini anlatan Bağdatlıoğlu, fuardan 100 milyon avro gelir beklediklerini bildirdi. 

     Çiçekçilik sektörünü tek çatı altında toplamak istediklerini vurgulayan Bağdatlıoğlu, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birliğinin adını tüm Türkiye'yi kapsaması için Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birliği olarak değiştireceklerini ve birlik merkezini de Ankara'ya kaydıracaklarını bildirdi. 

     

     -ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI- 

     

     Çiçek sektörünün sorunlarının ele alındığı çalıştayda, sektörde en fazla hastanelere çiçek alınmaması, çeşitli vakıfların cenazelerde çiçek yerine vakıflarına bağış yapmalarını istemesi, çiçek fiyatlarında KDV oranının çok yüksek olması, internet üzerinden çiçek satışının yapılması gibi sorunların olduğu belirtildi. 

Ekleme Tarihi
23.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 1. Kesme çiçek sektörü çalıştayı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız