Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TMO'NUN FINDIK SATIŞLARI DURACAK, FINDIK YAĞI SATIŞI DEVAM EDECEK -TMO: ''KAVRULMUŞ İÇ FINDIK, KIYILMIŞ İÇ FINDIK VE FINDIK EZMESİ İMALATLARI SONLANDIRILIYOR. BU ÜRÜNLERİN DEVAM EDEN SATIŞLARI MEVCUT STOKLARIMIZ İLE SINIRLI OLACAK'' -''STOKLARIMIZDA BULUNAN ARZ FAZLASI KABUKLU FINDIKLARIN FINDIK YAĞI İMALATINDA DEĞERLENDİRİLMESİNE DEVAM EDİLECEK''

ANKARA (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) kavrulmuş iç fındık, kıyılmış iç fındık ve fındık ezmesi satışlarını durduracağı, fındık yağı üretimi ve satışlarının devam edeceği bildirildi. 
 
     TMO'dan yapılan yazılı açıklamada, 2006 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile TMO'ya verilen fındık alımı görevinin, 2009 yılı temmuz ayında sona erdiği hatırlatıldı. 
     TMO'nun 2006-2009 yılları arası dönemde piyasadaki arz fazlası ürünü satın alıp stoklamak ve gerektiğinde satışa sunmak suretiyle piyasa dengesini sağladığı ifade edilen açıklamada, TMO'nun aynı zamanda halka fındık ve fındık mamulleri tüketim alışkanlığı kazandırmak amacıyla kavrulmuş iç fındık, fındık ezmesi ve fındık yağı gibi ürünler imal ederek, bu mamulleri uygun fiyatlarla halkın istifadesine sunduğu anlatıldı. 
     
     -''STOKLARIMIZDAKİ ÜRÜNLER TAZELİĞİNİ KAYBETTİ''- 
     
     Açıklamada, şunlar kaydedildi: 
     ''Bu faaliyetler sonucunda iç tüketimin artırılması, piyasa istikrarının muhafazası, kaliteli ürün arzı ve stokların değerlendirilmesi hedeflerine olabildiğince ulaşılmış olması ve stoklarımızdaki ürünlerin tazeliğini kaybetmiş olması nedenleriyle kurumumuzca sürdürülmekte olan bir kısım mamul ürün satışları durdurulmuş, kavrulmuş iç fındık, kıyılmış iç fındık ve fındık ezmesi imalatları sonlandırılmıştır. Bu ürünlerin devam eden satışları mevcut stoklarımızla sınırlı olacaktır. 
     Stoklarımızda bulunan arz fazlası kabuklu fındıkların ise fındık yağı imalatında değerlendirilmesine devam edilecektir. Yağ imalatı devam ettiği müddetçe çok değerli bir ürün olan rafine fındık yağının tanıtım amaçlı satışları da sürdürülecektir.'' 

Ekleme Tarihi
23.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TMO'nun fındık satışları duracak, fındık yağı satışı devam edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız