Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

NESTLE TÜRKİYE İCRA KURULU BAŞKANI HANS-ULRICH MAYER: -''BAŞBAKANLIK YATIRIM AJANSININ DESTEĞİYLE 85 MİLYON LİRA FABRİKA YATIRIMINI DA TÜRKİYE'YE ÇEKMEYİ BAŞARMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ'' -''NESTLE'NİN DÜNYADAKİ 15. KAHVALTILIK GEVREK FABRİKASI İÇİN TÜRKİYE'Yİ SEÇMESİ TÜRKİYE'YE VE TÜRK TOPLUMUNA OLAN İNANCININ VE UZUN VADELİ BAKIŞ AÇISININ ÖNEMLİ BİR GÖSTERGESİDİR'' -''KAHVALTILIK GEVREK GIDA KATEGORİSİNDE TÜRKİYE'Yİ BÖLGESEL BİR MERKEZ HALİNE GETİRECEK OLAN KARACABEY FABRİKASI, ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA ÜLKELERİNE İHRACAT YAPACAK'' -FABRİKA BU YILIN İKİNCİ YARISINDA ÜRETİME BAŞLAYACAK

 İSTANBUL (A.A) - Nestle Türkiye İcra Kurulu Başkanı Dr. Hans-Ulrich Mayer, ''Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın desteğiyle 85 milyon lira fabrika yatırımını da Türkiye'ye çekmeyi başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz'' dedi. 
     Nestle'nin Karacabey'de inşaatı devam eden ve bu yılın ikinci yarısında kahvaltılık gevrek üretimine başlayacak fabrikasıyla ilgili toplantısında Mayer, cirosu 1 milyar dolara ulaşan Nestle Türkiye'nin, kapasitesini son 3 yılda yüzde 30 oranında artırırken, 2010 yılında yüzde 20'ye yakın büyüme gerçekleştirdiğini kaydetti. 
     Mayer, Nestle Türkiye'nin kahvaltılık gevrekler kategorisine 1998 yılında girdiğini dile getirerek, ''Bu tarihten itibaren kategoriyi 10 kat büyüttük. 2011 yılında yaklaşık 200 milyon liraya ulaşacak kategorinin en güçlü oyuncusuyuz. 2010 yılında yüzde 26 oranında büyüyen kategoride Nestle, yüzde 60 pazar payı ile piyasadaki liderliğini devam ettirdi'' dedi. 
     Hans-Ulrich Mayer, kahvaltılık gevrek kategorisinin lokomotifi niteliğindeki Nesquik, Nesfit ve Cornflakes ürünlerinin Karacabey'deki yeni fabrikada üretileceğini belirtti. 
     Türkiye'nin 85 milyon liralık fabrika yatırımı için pek çok aday ülkenin birbirleriyle yarıştığını ifade eden Mayer, ''Son 4 yılda Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz 325 milyon lira tutarındaki yatırımın yanında 2011 yılında Karacabey'deki yeni bir yatırıma daha imza atıyoruz. Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın desteğiyle 85 milyon lira fabrika yatırımını da Türkiye'ye çekmeyi başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz'' diye konuştu. 
     Yatırımın Türkiye'de gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na teşekkür eden Mayer, Karacabey'de kurulacak üretim tesisinin Nestle'nin Türkiye'deki varlığını daha da güçlendireceğini, fabrika üretiminin yüzde 30'unu ihraç ederek bölge için bir ihracat üssü olacaklarını kaydetti. 
     Nestle Türkiye'nin cirosunun 1 milyar dolara ulaştığını ve kapasitelerini son 3 yılda yüzde 30 oranında artırırken 2010 yılındaki büyüme oranlarının yüzde 20 civarında gerçekleştiğini bildiren Mayer, ''Türkiye'de 100 yılımızı tamamladık, ikinci yüzyılımıza önemli bir yatırımla başlıyoruz. Bu yatırım için aday başka ülkeler de mevcuttu ama sonunda hepimizin çabalarıyla kazanan Türkiye oldu. Nestle'nin dünyadaki 15. kahvaltılık gevrek fabrikası için Türkiye'yi seçmesi Türkiye'ye ve Türk toplumuna olan inancının ve uzun vadeli bakış açısının önemli bir göstergesidir'' dedi. 
     Kahvaltılık gevrek fabrikasının devreye girmesinin ardından Türkiye'de satılan Nestle ürünlerinin neredeyse tamamının Türkiye'de üretilir hale geleceğini, ayrıca gelecek 3 yıl içerisinde de Nestle Türkiye'nin ihracatının iki katına çıkacağını bildiren Mayer, kahvaltılık gevreklerin sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla birlikte Türkiye'de çok hızlı gelişen bir kategori olduğunu, 7 milyon hane halkının kahvaltılık gevrekleri satın aldığını ve her yıl bu rakama yaklaşık 1 milyon yeni ailenin eklendiğini belirtti. 
     Mayer, tam tahıldan oluşan Nestle kahvaltılık gevreklerin yüksek besleyici değere sahip olduğunu dile getirerek, kahvaltılık gevreklerin lif, kalsiyum, demir ve vitaminlerle çocuklar başta olmak üzere her kesimin günlük beslenme ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olduğunu ifade etti. 
     ''Nestle olarak, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tüketicilerimizin sağlıklı ve iyi beslenmesini sağlayacak ürünler geliştirmek şirketimizin temel stratejisini ve vizyonunu oluşturuyor'' diyen Mayer, gerçekleştirdikleri fabrika yatırımlarının da bu vizyonumuzun bir göstergesi olduğunu, kendilerinin her bireyin sağlıklı ve iyi beslenerek güne başlamasını istediklerini anlattı. 
     Mayer, kahvaltılık gevreklerin sütle tüketildiği için çocukların beslenmesi açısından ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, ''Çocukların sağlıklı beslenmesi ve gelişimleri için sütün ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kahvaltılık gevrekler ile Türkiye'de yılda 62,5 milyon litre süt tüketiliyor'' dedi. 
     4 milyar liraya yakın ciroyla kahvaltılık gevreklerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Nestle'nin kahvaltılık gevreklerinin 130'un üzerinde ülkede satıldığına değinen Mayer, kahvaltılık gevrek gıda kategorisinde Türkiye'yi bölgesel bir merkez haline getirecek olan Karacabey fabrikasının, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapacağını bildirdi. 
     
     -BAŞBAKANLIK YATIRIM AJANSI BAŞKANI AYCI- 
     
     Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı ise Nestle'nin fabrika yatırımdan duyduğu memnuniyeti belirterek, ajans olarak önceliklerinin, katma değer yaratan yatırımların Türkiye'ye gelmesi olduğunu belirtti. 
     Aycı, dünyanın önemli sektörlerinde rekabet eden ve kazanan bir Türkiye için misyonlarının son teknolojiyi içeren, istihdam ve katma değer sağlayan yatırımları teşvik etmek olduğunu bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     ''Nestle'nin Karacabey'deki fabrika yatırımı, ajansımızın temel misyonuna paralel olup büyük önem taşımaktadır. Bugüne kadar ithal edilen bir ürünün ülkemizin hammaddesiyle burada üretilecek olması Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Nestle'nin bu zamana kadar gerçekleştirdiği yatırımlar, Türkiye'nin Nestle için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi niteliğindedir. 
     Bu yatırımın alanında öncü, diğer yatırımcılara da örnek olacağını biliyoruz. Nestle'nin bu fabrikayla ilgili yatırım kararını dünyada krizin yaşandığı dönemde alması Türkiye'ye ve Türk ekonomisinin dinamizmine olan inancını gösteriyor. Bu fabrika ile ithal ettiğimiz bir ürünü ihraç eder hale geleceğiz. Türkiye?de, kendi işgücümüzle ve kendi hammaddemizle üretilen bir ürünün ihraç edilecek olması, ülkemize çekmeyi arzuladığımız uluslararası yatırımlar bakımından ideal bir model oluşturuyor.'' 
     Aycı, Nestle'nin 2009 yılı Ocak ayında projeyi açıkladığını ve pek çok ülkenin bu yatırımı çekmek adına yarıştığını, rekabet oluştuğunu anlatarak, dünyada krizin yaşandığı bir dönemde Nestle'nin bu yatırım kararını almış olmasının Türkiye'ye duyulan güveni gösterdiğini belirtti. 
     Bir gazetecinin sorusu üzerine Aycı, ''Nestle yatırımına ekstra teşvik yok'' dedi. 
     Aycı, Türkiye'ye ilişkin başka markaların da yeni proje ve yatırımları olduğunu bildirerek, bu konuda çalışmaların devam ettiğini, ve bunların zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. 
     2011 yılının yabancı yatırımcı çekilmesi açısından 2010 yılından daha ileri olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Aycı, bu olumlu havanın sonuçlarının 2012 ve 2013 yıllarında daha iyi görüleceğini dile getirdi. 
     
     -2011'İN İKİNCİ YARISINDA ÜRETİME BAŞLANACAK- 
     
     Verilen bilgilere göre, Türkiye'deki varlığı 100 yılı aşan, dünyanın lider yiyecek ve içecek şirketi Nestle, 85 milyon liralık yatırımla Türkiye'deki iç talebi karşılayacak ve Türkiye'yi çevre ülkeler için bir ihracat ve üretim üssü yapacak. 
     Nestle bugüne kadar ithalatını yaptığı kahvaltılık gevrek ürünlerini Türkiye?de üretmeye başlayacak. T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteğiyle Bursa, Karacabey'de inşa edilen kahvaltılık gevrek fabrikası 10 bin ton'un üzerinde kapasitesiyle 2011'in ikinci yarısında üretime başlayacak. 
     Fabrikada tüm hammadde Türkiye'den karşılanarak, yıllık yaklaşık 4 bin 350 ton şeker, 5 bin 350 ton buğday, 4 bin ton mısır ve bin ton pirinç alımı gerçekleştirilecek. 

Ekleme Tarihi
24.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Nestle'den Türkiye'ye 85 milyon liralik yatırım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız