Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İsviçre merkezli Nestle Bursa’da kahvaltılık fabrika yatırımı için 85 milyon lira bütçe ayırdı. Bu tesis şirketin dünyadaki 15. kahvaltılık fabrikası olacak.

 

Nestle’nin Bursa, Karacabey’de inşaatı süren ‘kahvaltılık gevrek üretimi’ fabrikası bu yılın ikinci yarısında devreye girecek. 85 milyon liralık hacme ulaşan fabrika yatırımı için Türkiye’nin birçok aday ülkeyle yarıştığını ifade eden Nestle Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hans-Ulrich Mayer, “Türkiye’de 100 yılımızı tamamladık, ikinci yüzyılımıza önemli bir yatırımla başlıyoruz. Bu yatırım için aday başka ülkeler de mevcuttu ama sonunda hepimizin çabalarıyla kazanan Türkiye oldu. Nestle’nin dünyadaki 15’inci kahvaltılık gevrek fabrikası için Türkiye’yi seçmesi Türkiye’ye olan inancının ve uzun vadeli bakış açısının önemli bir göstergesi” dedi.

 

‘Beş kuş vuracak yatırım’

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bu girişimle ilgili olarak, “Bu yatırım, deyim yerindeyse, bir taşla sadece iki kuş değil, üç kuş, dört kuş hatta beş kuş birden vuracak bir yatırımdır” dedi. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı ise başka markaların da yeni proje ve yatırımları olduğunu söyleyerek, 2011 yılının yabancı yatırımcı çekilmesi açısından 2010’dan daha ileri olması için ellimizden geleni yapacağız. Bu olumlu havanın sonuçları 2012 ve 2013’te daha iyi göreceğiz” dedi.

 

160 kişi çalışacak

Yeni tesisle birlikte 160 kişiyi istihdam edecek fabrikanın, Türkiye’deki varlıklarını güçlendireceğini dile getiren Mayer şunları kaydetti: “Tesisin devreye alınmasıyla Nestle ürünlerinin tamamına yakını Türkiye’de üretiliyor olacak. 4 milyar TL‘ye yakın ciromuzla kahvaltılık gevreklerde dünyanın en büyük üreticilerinden biriyiz. Türkiye’yi bölgesel bir üs haline getirecek olan Karacabey fabrikasında yapılacak olan üretimin yüzde 30’u başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olmak üzere 16 milyon TL’lik ihracat yapılacak.”

Yılda 10 bin tonun üzerinde üretim yapacaklarına değinen Mayer, “Tüm hammadde Türkiye’den karşılanacak. 2013 itibariyle yıllık yaklaşık 4 bin 350 ton şeker, 5 bin 350 ton buğday, 4 bin ton mısır ve bin ton pirinç alımı yapılacak. Bunun parasal karşılığı 50 milyon TL olacak” diye konuştu.

 

 

 

 

http://www.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
25.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Nestle’den 85 milyon TL’lik ‘kahvaltılık’ fabrika yatırımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız