Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Gaziantep’in Araban ilçesi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban’ın gelişmesi ve işsizliğin önlenmesinin Araban ovasının sulama ve tarım olanaklarının artırılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Doğan, yaptığı açıklamada, Araban’da acil olarak bir kalkınma hamlesinin başlatılması gerektiğini belirterek, "İlçe ekonomisinin kalkınması ve işsizliğin önlenmesi Araban ovasında sulu tarıma geçilmesi ile mümkündür. Araban’ın her tarafı su ile çevrilmiştir. Fakat ne yazık ki biz sudan yararlanamıyoruz. Suyun orta yerinde hala kuru tarıma talim ediyoruz. Araban ovasına suyun gelmesi ile ilçede çok büyük değişimler yaşanacaktır. İnsanlarımız iş güç sahibi olacaktır. Arabanlı vatandaşlar gurbet ellerde ırgatlık yapmaktan kurtulacaktır" dedi.
 
 
"Araban’ı ancak sulu tarım kurtarır" diyen Doğan, Araban ovasında 337 bin dekar ekilip biçilen ve her türlü tarım yapılan arazinin sulu tarıma geçilmesi için AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan’dan büyük fedakarlık beklediklerini kaydetti.
 
Araban ovasında sulu tarıma geçilmesi için 30-35 yıldan beri her seçim zamanı gündeme getirilip seçimden sonra unutulan Çatboğazı Barajı projesinin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Doğan, "Projeyi yine AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, yoğun çabalarla gündeme getirdi. Milletvekilimiz Erdoğan’dan, aldığımız desteğin daha fazlasını istiyoruz. Araban’a yapılacak en iyi hizmet Araban ovasının sulanmasıdır. Araban ovası sulanıp ovada sulu tarıma geçilirse ilçede işsizlik sıfıra iner. Bunun için bütün siyasetçilerin ve bürokratların birlikte hareket etmesi şarttır. Araban ilçemizi geri kalmışlıktan ancak ve ancak sulu tarım kurtarılabilir" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Araban Ovasının Sulama Ve Tarım Olanakları Artırılsın Önerisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız