Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 SAMSUN (İHA) - "Avrupa Yabancı Ot Araştırmaları Derneği"'nin (EWRS ) 2013 yılında yapacağı 16. genel kongresi, 24-27 Haziran tarihlerinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) gerçekleştirilecek.

EWRS Dernek Başkanı Almanya'dan Hans Jrog, EWRS Dernek üyeleri; İtalya'dan Paulo Barbery, Danimarka'dan Jens Carl Stirieg, Çek Cumhuriyeti'nden Josef Sokup, Hollanda'dan Ben Post, İsrail'den Brauch Rubin ve Slovenya'dan Andreas Smoncic kongreyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Hüsrev Mennan da hazır bulundu.
Rektör Akan, EWRS Genel Kongresi'nin 2013 yılında OMÜ'de düzenlenecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konuklara üniversite hakkında bilgi verdi.
Dernek üyeleri ise yaptıkları açıklamalarda; Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden çok etkilendiklerini ve 2013 yılı Samsun'u ve OMÜ'yü seçmelerinin isabetli bir karar olduğunu belirttiler.
Dünyada pestisit (tarım ilaçları) grupları içerisinde en çok kullanılan herbisitlere (yabancı ot öldürücü) alternatifi kontrol metotları geliştirmek ve bunları özellikle organik tarım uygulamalarında kullanmak gibi konuların tartışılacağı kongreye yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 500 kişinin katılması bekleniyor.

Ekleme Tarihi
25.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: OMÜ uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız