Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
antalya expo 

 Antalya’da 2016 yılında düzenlenecek EXPO organizasyonu 1 milyar eurodanfazla gelir sağlayacak.

Sadece bilet satışlarından 90 milyon euro bekleniyor. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM)’nün Aksu’daki arazisinde yapılması kararlaştırılan EXPO 2016’nın Antalya ekonomisine katkısı netleşmeye başladı. Organizasyona doğrudan 75 milyon euroluk yatırım yapılacak. ‘Çocuk ve Çiçek’ temasının işleneceği etkinliklerden toplam 100 milyon Euro gelir bekleniyor. Bu rakamın kente gelecek turistlerin konaklama giderleriyle 1 milyar euroyu aşacağı tahmin ediliyor. 
EXPO 2016 Antalya Ofisi’nin hesaplamalarına göre, bilet satışlarından 90 milyon, restoran ve kiosk satışlarından 1,75 milyon, hediyelik eşya satışlarından 1,75 milyon, ülke satışlarından alınacak komisyonlardan 500 bin, diğer gelirlerden de 6 milyon euro gelir hedefleniyor. 
    Expo alanının inşaatına 2016 yılına kadar 49 milyon, tanıtıma 9,1 milyon, personele 9,8 milyon, bakıma 3 milyon, diğer giderlere de 4,1 milyon euro olmak üzere toplamda 75 milyon euro harcanacak. Giderlerin 25 milyon eurosu yerel kaynaklardan, 20 milyon Eurosu ise sponsorluklardan karşılanacak. Organizasyona devletin desteğinin ise 30 milyon euro civarında olacağı düşünülüyor. Ayrıca, Expo’ya katılacak ülkelerin ve kuruluşların bahçelerini oluşturma maliyetleri ile yapılacak yatırım ve giderler, Antalya ekonomisine 97,5 milyon Euroluk iş hacmi oluşturacak. 
1960 yılından itibaren farklı yıllarda farklı ülkelerin ev sahipliğiyle düzenlenen botanik Expo’ları tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Milyonlarca turist çeken bu organizasyonlar, tanıtım ve turizme de büyük katkı sağlıyor. Düzenlendiği kente büyük yatırımlar çekerken altyapı ve hizmet alanlarını da geliştiriyor. Şehrinticari hayatının yanı sıra botanik, tarım ve çevre sektörleri de bu gelişmelerden olumlu yönde etkileniyor. Bu değerlerin Antalya’ya kazandırılması için de EXPO projesine büyük önem veriliyor. 
    Yaklaşık 5 milyonu yabancı, 3 milyonu da yerli olmak üzere toplam 8 milyon ziyaretçi, Antalya’da kültür turizmini canlandıracak. Beş milyon yabancı turistin, 2 milyonunun sadece Expo amacıyla Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Her bir turistin ortalama 500 euro harcama yapması hesaplanıyor. Expo’yu ziyaret edecek 3 milyon yerli turistin de, 500 bini sadece bu organizasyon için Antalya’ya gelecek. Aralarında Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) ve Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) genel kurullarının da olduğu pek çok kongre, sempozyum form gibi etkinlikler düzenlenecek. Altı aylık süreçte en az 20 bin sosyal-kültürel etkinlik yapılması planlıyor. Expo’nun oluşturacağı sinerjiden sadece Antalya yararlanmayacak. Organizasyon Isparta ve Burdur’u da son derece olumlu etkileyecek.

 

VİDEO

 

www.stargundem.com

Ekleme Tarihi
25.03.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: EXPO, Antalya’yı ihya edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız