Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ekoloji izmir 2011 fuarı 

İZMİR (A.A) - İzmir'in 2. kez ev sahipliği yapacağı Ekoloji İzmir 2011 Fuarı'nın 12?15 Nisan günlerinde Kültürpark İzmir Uluslararası Fuar Alanında yapılacağı bildirildi. 

     İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in organik tarım sektörünün başkenti konumunda olduğunu belirterek, sektörün üretiminin önemli kısmını ihraç ettiğini belirtti. 

     Son yıllarda tüketici bilincinin yükselmesiyle birlikte organik ürünlere talebin giderek arttığını kaydeden İşleyen, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

     ''Ekoloji İzmir Fuarı'nda Türk organik ürünlerini dış pazarlara açmak ve iç piyasadaki tüketim miktarlarını da artırmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu amaçla, Avrupa'nın önemli organik ürün alıcılarından oluşan heyetlerin fuarı ziyaret etmesini sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekoloji İzmir 2011'in hazırlık çalışmalarına geçtiğimiz yıl Haziran ayında başladık. Fuarımızın duyurusunu sektöre düzenli bir şekilde yaptık. Biofach fuarında Ekoloji İzmir'i tanıttık. Ekoloji İzmir'in bu yıl da başarıyla gerçekleşeceğine inanıyorum.'' 

     İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, İZFAŞ ile ASDF Fuarcılık ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğiyle yapılan fuarda, sadece organik sertifikalı ürünlerin sergileneceği belirtildi. 

     Fuarda, giyim eşyalarından bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya kadar geniş bir ürün yelpazesi yer alacağı, fuarda yabancı ziyaretçi yoğunluğunu artırmayı amaçlayan İZFAŞ'ın, Almanya, Romanya, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, İran, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan ve KKTC başta olmak üzere pek çok ülkeden alıcı çalışması yaptığı bildirildi. 

Ekleme Tarihi
26.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ekoloji izmir 2011 fuarı'na doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız