Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

''YARIN HAVA NASIL OLACAK'' PROJESİ -KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI KAMUOYUNDAKİ FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLAYAN AYGAZ'IN ''GÖKYÜZÜ TIRI'' EĞİTİMLERİNE EDİRNE'DEN BAŞLADI

EDİRNE (A.A) - Küresel iklim değişikliğine karşı kamuoyundaki farkındalık yaratmayı amaçlayan Aygaz'ın ''Gökyüzü Tırı'' eğitimlerine Edirne'den başladı. 

     Çevre ve Orman Bakanlığının himayesinde, Türkiye'nin lider enerji şirketlerinden Aygaz'ın, ''Yarın Hava Nasıl Olacak?'' isimli yeni çevre projesi kapsamında oluşturduğu, içinde ''planetaryum'' ile ''sihirli kürenin'' bulunduğu ''Gökyüzü Tırı'' Selimiye Meydanın'da öğrencilere eğitim verdi. 

     Küresel bir sinema salonuna benzeyen gezici planetaryuma giren öğrenciler, burada dünyanın diğer gezegenlerden farkının anlatıldığı filmi izlediler. 

     Daha sonra küresel görüntüleme sisteminin bulunduğu alana geçen öğrencilere, Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye, eğitmenleri, dünya üzerinde yalnızca hava olaylarının değil, aynı zamanda yanardağ patlamalarının, tsunamilerin ve daha birçok doğa olayını simülasyon aracılığıyla anlattılar. 

     Aygaz Kurumsal İletişim Müdürü Devrim Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin amacının iklim değişikliklerine karşı kamuoyunda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. 

     Gökyüzü Tırı'nın Edirne'de 4 gün kalacağını anlatan Çubukçu, ''4 gün boyunca burada öğrencilerimize uzmanlar tarafından iklim değişikliği anlatılacak. Gezici ''planetaryum'' ile ''Sihirli Küre'' olarak adlandırılan küresel simülasyon cihazı sayesinde öğrenciler uzaydan dünyaya bakarmış gibi yerküreyi gözlemleme fırsatı bulacak. 

     Herkesin kendisine ''Yarın hava nasıl olacak?'' sorusunu sorarak, küresel iklim değişikliğine karşı daha duyarlı olması hedeflenen ve 3 yıl sürmesi planlanan projeyle gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakılmasına katkı sağlanacak'' dedi. 

     Çubukçu, eğitimlerine Edirne'den başlayan Gökyüzü Tırı'nın Sakarya, Bursa, İzmir, Muğla, Mersin, Kayseri, Samsun, Ankara, ve İstanbul'da da aynı amaçla eğitim vereceğini belirtti. 

Ekleme Tarihi
28.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ''Yarın hava nasıl olacak''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız