Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Beypiliç A.Ş. Genel Müdürü Sait Koca, 2 ay içinde Suudi Arabistan’a ihracata başlayacaklarını açıkladı. Bolu’da düzenlediği basın toplantısında, dünya tavuk üretimiyle ilgili bilgi de veren Koca, 2000-2009 arasında dünyada piliç eti üretiminin yüzde 37, Türkiye’de ise yüzde 89 artış gösterdiğini dile getirdi.

“Türkiye, kırmızı et üretiminde ortaya çıkan açığı piliç etiyle karşılanmıştır. Eğer piliç üretimi artmasaydı Türk insanı bugün karşı karşıya kaldığı ithal etle çok yıllar önce tanışacaktı” dedi. Koca, Avrupa Birliği’nde 2010 yılında kişi başına düşen piliç eti  tüketiminin 17.7, Türkiye’de ise 18.1 kilogram olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

Günde 300 bin piliç

“Üretimimiz şu anda günlük ortalama 300 bin adet piliç kesimi yapılarak sürdürülüyor. Temmuz ayında bu rakam günde 350 bin adete çıkacak. 2011 yılı için planlanan yatırım tutarı 31,5 milyon dolardır. Daha sonraki yıllarda da yatırım artarak sürecektir. 2012 yılındaki yatırımın 100 milyon TL, diğer bir deyişle 57 milyon dolar olacağını söyleyebiliriz. Her yıl 150 bin anaçlık yatırım yapılacak. 2011 yılı için 300 bin civciv, daha sonraki yıllar için ise 1.5 milyon civciv kapasiteli yetiştirme kümesleri yatırımları gerçekleştirilecek. 2011’de yumurta üretimiyle ilgili yatırımlarımız başlayacak.”
Koca, ihracatta Irak’ın birinci ülke konumuna geldiğini ifade ederek, “Bu ay İran’a ihracata başladık. AB’ne engeller devam ediyor. Suudi Arabistan’a ihracat için ön görüşmeler tamamlandı. Birkaç ay içinde ihracat yapabilir duruma geleceğiz.”

Tavuk gübresinden elektrik üretecek        
      
BEYPİLİÇ A.Ş. Genel Müdürü Sait Koca, yatırımlara bağlı ortaya çıkacak gübre sorununa da değinerek, “Çıkacak gübreleri çevreyi hiç rahatsız etmeden enerjiye çevireceğiz. Yaklaşık 6 MW’lık enerji üretimi planlıyoruz. Yenilenebilir enerji üretimi konusundaki çabalara da önemli bir katkımız olacak. Kesimhane bünyesinde 8.5 MW’lık termik-kojenerasyon tesisi kurulması da planlandı” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17396663.asp?gid=254

Ekleme Tarihi
29.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Suudi Arabistan’a ihracata başlıyor, 88.5 milyon dolarlık yatırım planlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız