Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 95 çiftçiye İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından sertifikalı 4 bin 200 adet kiraz fidanı dağıtıldığı belirtildi.

Kütahya İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla tarıma katkı sağlamak, çiftçiyi kalkındırmak ve meyve yetiştiriciliğini geliştirmek için çiftçilere ücretsiz sertifikalı kiraz fidanı dağıtıldığını belirten İlçe Tarım Müdürü Mahmut Benli, “İlçemizde 2010 yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezinin denetiminde meyvecilik eğitimini tamamlayan Hasanlar beldesindeki 47 çiftçimize 2 bin 920 adet, Hisarcık merkez, Kutluhallar, Kurtdere, Tokat köylerindeki 48 çiftçilerimize 1280 adet olmak üzere toplam 4 bin 200 adet kiraz fidanı bedelsiz olarak dağıtılmıştır.

Bu proje ile çiftçilerimizin meyveciliğe olan ilgisini arttırarak var olan potansiyeli harekete geçirmek ve çiftçilerimizin eğitim konularına ilgisini arttırmak amaçlanmıştır. Benzer çalışmalar önümüzdeki yıl içinde planlanmış olup Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Hasanlar beldesi ve Güldüren köyünde eğitim çalışmaları devam etmektedir. İmkânlar elverdikçe benzer çalışmalar devam edecektir” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
29.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hisarcık’ta çiftçilere ücretsiz fidan dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız