Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Coca-Cola İçecek, 2010 itibari ile uzun vadeli hedeflerini yakalayarak FAVÖK’ünü net satış gelirlerinin üzerinde artırdı. FAVÖK yüzde 18 artışla 435 milyon TL’yi bulurken firmanın net satış gelirleri de 2 milyar 753 milyon TL’ye çıktı.


Orta Asya ve Ortadoğu’da 10 ülkede 20 fabrikası ile faaliyet yürüten Coca-Cola İçecek CEO’su Michael O’Neill, firmanın 2010 mali sonuçlarını açıkladı.
Konsolide satış hacimlerini yüzde 13,5 artırarak tüm bölgelerde güçlü bir görünüm ortaya koyduklarını belirten O’Neill, net satış gelirlerinin 2 milyar 753 milyon TL’yi gördüğünü vurguladı. 
Coca-Cola İçecek’in 2010 net karı da yüzde 17 artışla 198 milyon TL’ye, FAVÖK ise yüzde 18 artışla 435 milyon TL’ye ulaştı. 
2010’da gider kontrolünden ödün vermediklerini ve operasyonel sonuçlarını iyileştirdiklerini dile getiren O’Neill sözlerine şöyle devam etti:
“Stratejik önceliklerimize odaklanarak arttırdığımız performansımız piyasadaki konumumuzu ileri taşımamıza imkan tanıdı. Geride bıraktığımız senede üretim yerlerimizde yatırımlara devam ettik ve artan talebi karşılayacak kapasiteye ulaştık. 2010 performansımız ile kaynak optimizasyonu ve piyasada mükemmelliğe ulaşma konusundaki esnekliğimizi ve kararlılığımızı bir defa daha kanıtladık.
Yenilikler ve etkili promosyonlar sayesinde tüm kategorilerde başarılı performans sergileyen Türkiye operasyonlarımızın satış hacmi yüzde 13 büyüme kaydetti. Pakistan’da meydana gelen sel felaketi ve Kırgızistan’da görülen istikrarsızlığa rağmen uluslararası operasyonlarımızın satış hacmi yüzde 16 arttı. Uluslararası operasyonlarda elde edilen bu büyümede ülkelere özgü geliştirdiğimiz satış ve dağıtım stratejilerinin yanı sıra muhtelif piyasalardaki yerel ürün yenilikleri ve ekonomik şartlardaki toparlanma da etkili oldu.”
2011’e de bölgesel makro belirsizliklerin ve hammadde fiyatlarındaki artışların yarattığı güçlüklerin bilincinde, tedbirli bir iyimserlikle başladıklarını kaydeden Michael O’Neill, “Karşımıza çıkacak zorlukların üstesinden en iyi şekilde geleceğimizden ve fırsatları değerlendireceğimizden hiç şüphem yok.” dedi.(cihan)

Ekleme Tarihi
29.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Coca-Cola İçecek’in net satış geliri 2,7 milyar TL oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız