Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Antalya Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü İzzet Kaş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 35 değişik kalemde çiftçilere makine ve ekipman desteğinde bulunduğunu bildirdi.


Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ve ekipman alım destekleri konusunda çiftçiler bilgilendirildi. 
    Manavgat Ziraat Odası (MZO) öncülüğünde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) konferans salonunda çiftçilere hitap eden İzzet Kaş, makine ve ekipman alımları desteklenmesi tebliğinin 11 Mart 2011 tarihli ve 27871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. 
    Kaş, ekipman alım desteklemelerinin yüzde 50'nin hibe destekli olduğunu ifade etti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2006 yılından bu yana makine ve ekipman desteğinde bulunduğunu belirten Kaş, bu tür desteklemelerle daha kaliteli ürün üretimi ile üretiminde standardı yakalamak olduğunu kaydetti. 
    Kaş, "Bakanlığın 2011–2015 dönemini kapsayan kırsal kalkınma yatırım desteklemeleri 10 Mart'ta başladı. Söz konusu tebliğlerde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanacak makine ve ekipman alımları ile ilgili hazırlanan mal alım başvuruları için 45 gün içinde proje teklifi yapılmış olacak. 45 günlük proje teklifi sonrası destekleme başvurularının 10 Mayıs tarihine kadar yapılması gerekir. Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 150 bin lira, tüzel kişi başvuruları için ise 600 bin lirayı geçemez. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50 hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50 oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür." diye konuştu. 
Toplantıya, MZO Başkanı Rasim Metin, Manavgat Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Şahin, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.03.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Çiftçiye 35 kalemde makine ve ekipman alım desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız