Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ilaçlama 

Antlaya'nın Kumluca ilçesinde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi hakkında Batı Antalya’da görev yapan ziraat mühendisleri bilgilendirildi.

Kumluca Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme programına, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Kadir Melan, Şube Müdürü Cahit Altınoğlu, Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Kumluca İlçe Tarım Müdürü Erdem Erman ve ziraat mühendisleri katıldı.
 
Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, EKÜY Projesi için bakanlığın, yaş sebze ve meyve ihracat ve ithalatının merkezi kabul edilen Kumluca’da uygulanması için karar aldığını, çalışmanın 16 ilde pilot olarak uygulandığını ve başarılı olduğunu söyledi. Erçin, bu yüzden de bölgede görev yapan ziraat mühendislerini bilgilendirmek için böyle bir toplantı organize ettiklerini kaydetti.
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Cahit Altınoğlu, bakanlığın kontrollü ürün yetiştirme konusunda geçmişte, izlenebilirlik, üretici kayıt defteri, uçakla ilaçlamanın yasaklanması, reçete ile satış, uygulamacılara sertifika verilmesi gibi bir dizi çalışma yaptığını kaydetti.
 
Müdür Altınoğlu, bakanlığın son projesi hakkında, “EKÜY projesi, tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı, toplum için geliştirilmiş, sürdürülebilir tarımın ihtiyaç gösterdiği bir üretim stratejisi. Bu projede gayemiz, yüksek kalitede ve verimlilikte ürün yetiştirirken insanı, doğal yaşamı ve çevreyi de koruyacak şekilde ürün yetiştirmek. Ayrıca EKÜY uygulanan bahçelerde ve seralarda tekniğe uygun olarak bitkisel üretim yapılırken tüm zirai mücadele ve yöntemlerinin uyumlu bir şekilde bir arada kullanılarak zararlı etmenlerin yönetildiği Entegre Mücadele uygulamaları esas alınmaktadır.” diye konuştu.
 
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde tarımsal alanlarının tümünde entegre mücadele uygulamalarına 2014 yılında geçilmesi planlandığını aktaran Müdür Altınoğlu, ülkemizde uygulamaya geçilmesi için üreticilere ilçe tarım müdürlükleri vasıtası ile broşürler dağıtılacağını, uygulama yapılan arazilere mavi bayrak asılacağını, buralardan elde edilen ürünlerin güvenilir olup olmadığı laboratuvarlarda kontrol edilip iyi ürünlere belge ve logo verileceğini sözlerine ekledi.
 
Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Kadir Melan da bu projenin gelecek kuşakların projesi olduğunu, uygulamaya basın yayın organları, üreticiler ve tüm tüketicilerin de destek vermesi gerektiğini söyledi.
Proje uygulamaları 2011 yılı içinde, Türkiye genelinde 29 ilde 19 üründe, Antalya’da örtü altında 38 bin 500 dekar, Kumluca’da ise 18 bin dekar alada yapılacak.  (cihan)

Ekleme Tarihi
30.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ziraat mühendisleri kontrollü ürün alanında bilgilendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız