Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çanakkaleliler, Ezine peynirinin yanısıra şehirle özdeşleşen peynir helvasının patentini almak için yerel yöneticilerden çalışma başlatılmasını istiyor. Balıkesir Belediyesi'nin, peynir helvasına benzeyen höşmerime patentle alarak ülke çapında tanınacağını açıklaması, üreticileri harekete geçirdi.


Yaklaşık 1 asırlık geçmişe sahip peynir helvasının ana vatanının Çanakkale olduğunu kaydeden, bölgenin en meşhur helvacılarından Kadir Yaşar, “Şehrimizle özdeşleşen peynir helvasının patentini alınma vakti geldi de geçiyor. Yerel yöneticilerimiz bu konuda girişimde bulunsun, biz de elimizden ne geliyorsa yaparız.” dedi. Helvayı çeşitli illere ve yurtdışına da gönderdiklerini vurgulayan Yaşar, başkası ellerinden almadan önce tescillenmesi gerektiğini kaydetti.

Çanakkale’nin peyniri ve tatlısıyla anıldığını belirten 35 yıllık helva ustası Kadir Yaşar, "Çanakkale’nin peynir helvası, tıpkı höşmerim gibi; bu tatlının içinde de süt, şeker, yumurta ve peynir var ama hazırlanışından pişirilmesine kadar her şeyi farklı. Üreticilerin, Çanakkale Belediyesi'nin, Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Lokantacılar Odası’nın, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ve diğer ilgili kurum ve kişilerin, kızartılmış ve kızartılmamış olarak peynir helvası için hiç gecikmeden patent başvurusu yapmasında fayda var." şeklinde konuştu.(Cihan)

Ekleme Tarihi
30.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çanakkaleliler meşhur peynir helvalarını tescil ettirmek istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız