Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gübre ve mazotta daha fazla destek istediklerini belirterek, "Sanayicimiz eksik olmasın, ne zaman çiftçi tarlaya girse zammı basıyor. Benim çiftçim ne zaman talep yaratırsa, bir bakıyorsunuz gübre fiyatları fahiş" dedi.

Bayraktar, Konya Ticaret Borsasında gerçekleştirilen Konya Ziraat Odaları 2011 Yılı Olağan İl Kongresi'nde, bir taraftan kongreler yaptıklarını diğer taraftan da açılışlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kongrede sektörün sorunlarına kamuoyunda dikkat çekmeye ve çözüme katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, Türk çiftçisinin yüksek maliyetlerle üretim yaptığını, yüksek maliyet denilince akla ilk gelenin girdi maliyetleri olduğunu ancak yapısal sorunun çok daha önemli olduğunu bildirdi.

Mazottaki indirimde katkımız oldu

Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: “Mazottaki indirimde bizimde katkımız oldu. Devletten mazotta yapılanı gübrede de yapmasını istiyoruz. Çiftçi’nin öz sermayesi yok ki, bu yüzden önceden gübre alıp stok yapamıyor bu nedenle sanayicilerimizi insaflı olmaya çağırıyorum” dedi. Diğer yandan, Gübre tüketim miktarlarına bakıldığında hep 5 milyon ton civarında seyreder. Bulgaristan ve Romanya'nın 3'te 1'i kadar gübre kullanıyoruz. Bir tarım ülkesine bu yakışmaz." dedi.

http://www.dunya.com/ziraat-odalari-gubre-destegi-istiyor_118233_haber.html?

Ekleme Tarihi
31.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Ziraat odaları gübre desteği istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız