Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

KİMYEVİ VE ORGANİK GÜBRE PİYASA VE ŞİKAYET DENETİMİ -DENETİMLER SIRASINDA ALINACAK NUMUNELERİN ANALİZLERİNİN YAPTIRILACAĞI ANALİZ VE REFERANS KURUM LABORATUVARLARI İLE ANALİZ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ 

ANKARA (A.A) - Kimyevi ve organik gübre piyasa ve şikayet denetimi için alınacak numunelerin analizlerinin yaptırılacağı analiz ve referans kurum laboratuvarları ile analiz ücretleri belirlendi.

     Kimyevi ve Organik Gübre Piyasa ve Şikayet Denetimi İçin Alınacak Numunelerin Analizlerinin Yaptırılacağı Analiz ve Referans Kurum Laboratuvarları ile Analiz Ücretleri Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

     Buna göre, piyasa ve şikayet denetimleri sırasında alınacak numunelerin kimyevi gübre analizleri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Ankara, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Erzurum, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi/ Adana, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi/İzmir, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Tekirdağ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Samsun, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Konya, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi/Adana, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü/Mersin, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü/Yalova, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü/Antalya, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü/İzmir, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü/Erzincan, Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü/Gaziantep, Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü/Isparta, Toprak ve Gübre Araştırma Enstitüsü/Ankara, Atatürk Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü/ Kırklareli, Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü/Konya, Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü/Menemen-İzmir, Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü/Tokat, GAP Toprak Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü/Şanlıurfa, Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü-Tarsus/Mersin, Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü/Eskişehir, Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü/Samsun, Manisa Valiliği Vali Ecemiş Toprak, Yaprak ve Su Analiz Laboratuvarı, Konya Laboratuvarı ve Depoculuk A.Ş./Konya, Düzen Norwest Çevre, Gıda ve Veteriner Sağlık Hizmetleri Eğitim Danışmanlık Tic.A.Ş./Ankara, Atmosfer Gıda Turizm Tarım Laboratuvar Danışmanlık Sanayi ve Tic. Ltd. Şti./Antalya, Orbit Ekoloji Grup Lab. Hizm.San. Tic. A.Ş. Torbalı/İzmir, Profesyonel Çevre Analiz Laboratuvar Gıda Tarımsal ve Kalibrasyon Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti./Antalya, Martest Analiz Laboratuvarları San. ve Tic. Ltd. Şti./Mardin, Biyotar Organik Tarım Orman Kimya San. ve Tic. A.Ş./Ankara laboratuvarlarında yapılabilecek.

     Kimyevi gübre numunelerinin analiz sonuçlarına itiraz edilmesi halinde; Türk Standartları Enstitüsü Laboratuvarları ile bu kurumdan yeterlilik belgesi almış olan İzmit'teki Gübretaş Laboratuvarı referans kuruluş olarak belirlendi.

     Organik gübre analizleri ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Ankara, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Erzurum, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Adana, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi/İzmir, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Tekirdağ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Samsun, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi/Konya, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi/Adana, Toprak ve Gübre Araştırma Enstitüsü/Ankara, Atatürk Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü/Kırklareli, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü/Antalya, GAP Toprak Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü/Şanlıurfa, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü/İzmir, Manisa Valiliği Vali Ecemiş Toprak, Yaprak ve Su Analiz Laboratuvarı, Konya Laboratuvar ve Depoculuk A.Ş./Konya, Düzen Norwest Çevre, Gıda ve Veteriner Sağlık Hizmetleri Eğitim Danışmanlık Tic.A.Ş./Ankara, Atmosfer Gıda Turizm Tarım Laboratuvar Danışmanlık Sanayi ve Tic. Ltd. Şti./Antalya, Orbit Ekoloji Grup Lab. Hizm. San. Tic. A.Ş. Torbalı/İzmir, Profesyonel Çevre Analiz Laboratuvar Gıda Tarımsal ve Kalibrasyon Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti./Antalya, Martest Analiz Laboratuvarları San. ve Tic. Ltd. Şti./Mardin, Biyotar Organik Tarım Orman Kimya San. ve Tic. A.Ş./Ankara laboratuvarlarında yaptırılabilecek.

     Organik gübre numunelerinin analiz sonuçlarına itiraz edilmesi halinde, Ankara'daki Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü, sağlık parametreleri yönünden Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı, diğer parametreler yönünden de Türk Standartları Enstitüsü Laboratuvarları referans kuruluş olarak belirlendi.

     Kimyevi gübre analizleri için 12 lira ile 138 lira, organik gübre analizleri için ise 12 lira ile 166 lira arasında değişen fiyatlarla yaptırılabilecek. Belirlenen fiyatların altında fiyat talep edilebilecek ancak, üzerinde bir fiyat talep edilemeyecek. .

Ekleme Tarihi
31.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Kimyevi ve organik gübre piyasa ve şikayet denetimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız