Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 KİLİS (İHA) - Kilis İl Tarım Müdürlüğü, son yıllarda hızlı bir şekilde yayılım gösteren Buğdayda Pas ve Septorya yaprak lekesi hastalıklarına karşı çiftçilerin dikkatli olması olmasını istedi.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Hububat alanlarında önemli derecede zarara sebebiyet veren Septorya yaprak lekesi Hastalığı ve Pas hastalıklarına karşı, arazi sahipleri tarafından hastalığın yoğun olarak görüldüğü tarlalarda kimyasal ilaçlama yapmaları gerektiği belirtti.
Açıklama şöyle; ilaçlanan alanlarda insan, hayvan ve arı sağlığının tehlikeye girmemesi için insanların ilaçlı alanlara temas etmemesi, hayvanların otlatılmaması ve arcılıkla uğraşanların arı kovanlarını uzak tutmaları gerekmektedir. İlaç zehirlenmelerine karşı, ilaçlanma esnasında özel elbiseler, lastik çizmeler, şapka, eldiven ve maske takılmalı, maske yoksa yüz kısmı tülbentle kapatılmalı, her ilaçlamadan sonra yıkanıp temizlenmelidir. İlaçlama anında yemek yenilmemeli, su ve sigara içilmemeli,
ilaçlamalar sıcak ve rüzgarlı havalarda yapılmamalıdır. İlaçlar kesinlikle ev ahır ve ağıllardaki haşerelere karşı kullanılmamalıdır. İlaçlamadan sonra el ve yüz sabunlu su ile yıkanmalı boş ambalaj kaplan derin bir çukura gömülmelidir. İlaçlanan sahalarda çocuklar uzak tutulmalı, hayvan otlatılmamalı, arıcılara haber verilip arı kovanları uzaklaştırılmalıdır. Çiftçilerimiz kullanacağı Bitki koruma ürünlerini (Zirai Mücadele ilaçları vb.) Reçete yazdırarak alıp kullanma talimatına göre kullanmalıdır.
Zirai Mücadele ilaçlarını kendi arazilerinde kullanmak için Bitki Koruma Ürünleri uygulama belgesi alınması zorunludur. Çiftçilerimizin ÇKS kaydı merkez ilçede olanlar Bitki Koruma Şube Müdürlüğü'nden, ÇKS. Kaydı ilçede olanlar ise İlçe Tarım Müdürlüklerinden Bitki koruma ürünleri uygulama belgesi almak zorundadırlar." 

Ekleme Tarihi
31.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İl tarım müdürlüğü, çiftçileri uyardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız