DÜZCE'DEKİ ŞAP HASTALIĞI ÖNLEMLERİ -BESİCİLER, 21 OCAKTA KAPANAN HAYVAN PAZARININ AÇILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
DÜZCE (A.A) - Düzce'de hayvan besiciliği ve hayvan ticareti yapan bir grup vatandaş, şap hastalığı nedeniyle 21 Ocak'ta kapatılan hayvan pazarının açılmamasına tepki gösterdi.
İl Tarım Müdürlüğüne gelerek İl Müdürü Ayhan Ünal ile görüşen ve pazarın açılmasını isteyen grup, pazarın kapalı olması yüzünden maddi zarara uğradıklarını öne sürdü. Çevre illerde hayvan pazarlarının açık olduğunu hatırlatan grup, İl Tarım Müdürlüğü yetkililerine tepki gösterdi.
Ünal ise Düzce'de şap hastalığı riskinin sürdüğünü belirterek, ''Maalesef ilimizde 3 yerde şap hastalığı halen devam etmektedir. Hastalığın yayılmaması için hayvan pazarını kapalı tutuyoruz. Şap hastalığı tamamen bittiğinde hayvan pazarını açacağız. Sizden isteğim hayvan alırken hayvanın kulak küpesinin ve karnesinin olmasına dikkat edin. Ayrıca şaplı hayvanları pazara getirmeyin'' diye konuştu.
Bu açıklamadan tatmin olmayan grup, pazarın en geç bir hafta içerisinde açılmasını istedi.
Ünal ise bunun şu an mümkün olmadığını, ancak incelemelerinin devam ettiğini ve yeni hastalık ortaya çıkmaması halinde pazarı haftaya açabileceklerini kaydetti. |