Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ZEYTİNYAĞINDA BİLİNÇLİ TÜKETİM İÇİN TADIM VE TANITIM EĞİTİMİ -İZTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI KESTELLİ: ''BORSAMIZIN 120. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN EĞİTİMLERDE, ZEYTİNYAĞI TADIMININ NASIL YAPILACAĞI VE ZEYTİNYAĞININ ÖZELLİKLERİ ANLATILACAK''

 

İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Borsası (İZTB), TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ve Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak ''Zeytinyağında Bilinçli Tüketim için Tadım ve Tanıtım Eğitimi'' başlatıyor.

     Projeyle ilgili düzenlenen toplantıda İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, zeytinyağının anavatanı olan Türkiye'deki düşük tüketimi yükseltmek için yapılacak çalışmaların önemine dikkati çekerek, bu konuda katkı sağlamak istediklerini söyledi.

     Borsanın 120. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitimin, Nisan ve Mayıs ayları boyunca her hafta cuma günleri borsada yapılacağını belirten Kestelli, ''Bu kurslarda zeytinyağı tadımının nasıl yapılacağı ve zeytinyağının özellikleri anlatılacak. Kurs karşılığında katılımcılardan alınacak 80 liralık sembolik ücret, ormanlarımızın korunması ve nesillerin sağlıklı bir çevrede yaşaması için çalışan Ege Orman Vakfı'na bağışlanacaktır. Aynı zamanda, katılımcılar adına ödedikleri bu ücret karşılığında ağaç dikimi gerçekleştirilecektir'' şeklinde konuştu.

     TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin de Türkiye'nin 3 milyar dolarlık likit yağı ithal ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

     ''Tüketim artırılarak ithal edilen likit yağların yerini zeytinyağı almalıdır. Özellikle tağşiş (karışım yağ) gibi sorunlara karşı halkın tüketimde daha bilinçli olması gerekmektedir. İyi zeytinyağı için tadım gerekiyor, bunun için de iyi tadımcılar yetiştirmeliyiz. Ayrıca zeytinyağları arasındaki farkları da ortaya koymak gerekiyor. Biz Güney Ege'nin memecik türü zeytini ile Kuzey Ege'nin Edremit zeytini olmak üzere iki coğrafi işaret belirledik.''

     Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol da vakıf olarak ilköğretim okullarında yaptıkları bilgilendirmede zeytin ve zeytinyağını da anlatılacak konulara dahil ettiklerini bildirdi. 

Ekleme Tarihi
31.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Zeytinyağında bilinçli tüketim için tadım ve tanıtım eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız