Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ekrem-demirtas 

 İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, tarım ve ormancılığın Türkiye'nin toplam ihracattan aldığı payın yüzde 5,1 olduğunu belirterek, ''Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olabilmemiz ve 500 milyar dolar ihracat yapabilmemiz için tarım sektörü ihmal edilmemeli'' dedi.

     İZTO meclis salonunda düzenlenen ''Tarımsal Krediler ve Bankacılık Ürünleri'' bilgilendirme toplantısında Demirtaş, odada tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinde 6 binin üzerinde üyenin faaliyet gösterdiğini, bu nedenle tarım sektörüne yönelik finansman olanaklarının üyeleri tarafından bilinmesine önem verdiklerini bildirdi.
 
    Demirtaş, tarımın sadece İzmir için değil, Türkiye için hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli bir sektör olduğunu bu nedenle, bütün yönleriyle desteklenmesi, planlanması ve kalkındırılması gerektiğini söyledi.
 
     Ekrem Demirtaş, ''Tarım ve ormancılığın toplam ihracattan aldığı pay yüzde 5,1. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olabilmemiz ve 500 milyar dolar ihracat yapabilmemiz için tarım sektörü ihmal edilmemeli''diye konuştu.
 
     Tarım bankacılığı konusunda Ziraat Bankasının çok önemli işlevler üstlendiğine dikkati çeken Demirtaş, bankanın Türkiye'de bir ilk gerçekleştirerek Tarımsal Orta ve Büyük İşletmeler (TOBİ) bankacılığını oluşturduğunu dile getirdi.
 
     Demirtaş, ''Ziraat Bankası'ndan TOBİ bankacılığı aracılığıyla tarım sektörüne daha fazla kredi vermesini bekliyoruz'' dedi.
 
     Toplantıda Ziraat Bankası İzmir 1. ve 2. bölge müdürleri bankacılık ürünleri ve tarım sektörüne yönelik kredi imkanlarına ilişkin sunum yaptı. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca 2011 yılı kırsal kalkınma hibe programı hakkında bilgi verdi. 
 

Ekleme Tarihi
31.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım ve Ormancılığın Türkiye'nin toplam ihracattan aldığı pay yüzde 5,1




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız