Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Türkiye’nin Japonya’da yaşanan nükleer faciayı fırsata dönüştürebileceğini söyledi. Nükleer sızıntı nedeniyle Japonya başta olmak üzere pek çok ülkede balık sıkıntısı yaşanacağını aktaran Coşkun, Türkiye’nin bu ülkeleri pazarına dahil edebileceğini açıkladı.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği’nin olağan kongresine katılmak üzere Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen Faruk Coşkun, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Birlik üyesi balık üreticileriyle kameraların karşısına geçen Coşkun, balık üreticilerine uyarılarda bulunarak Japonya’daki Fukuşima Nükleer Enerji Santrali'ndeki radyasyon sızıntısını hatırlattı.

Temel besin kaynağı balık olan Uzakdoğu ülkelerinde yıllık kişi başına 70 kilodan fazla balık tüketildiğini hatırlatan Coşkun, yaşanan nükleer sızıntı nedeniyle Japonya’da balık üretiminin olumsuz etkilendiğini kaydetti. Japonya ve pasifik okyanusuna kıyısında üretilen balıkların inceleme altına alındığını söyleyen Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, “Bu durum göz önüne alındığında Japonya ve radyasyondan etkilenen birçok ülkenin balık ihtiyacını karşılamak için Türkiye’ye yönelme ihtimali yüksektir. Felaket insan olarak hepimizi üzmüştür. Ama bu oluşan radyasyon paniği ve Asya’daki insanların balık ihtiyacı, ülkemiz için bir fırsat olabilir. Üretim koşullarımızı daha da iyileştirerek, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yaparak üretimimizi artırmalıyız. Bu fırsatın değerlendirilmesi sadece ülke ihracatının artırılması yönüyle milli bir görevdir. Ayrıca Asya ülkelerinin balık ihtiyacını güvenli, sağlıklı bir biçimde karşılanması yönüyle insani bir görevdir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de şu an su ürünleri yetiştiriciliği yapan bin 850 çiftlik ve 100’ü aşkın işletme olduğunu belirten Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, ülkedeki yıllık balık üretim rakamını ise 600 bin ton olarak açıkladı. (Cihan)

Ekleme Tarihi
31.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye, Japonya’daki radyasyon krizini balık ihracatı ile fırsata dönüştürecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız