Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 KAYSERİ (İHA) - Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Selim Katırcı, Tarımsal Danışmanlık Modeline geçildiğini hatırlatarak, “Ziraat Mühendisleri ile çalışan çiftçilere 500 TL destek verilecek” dedi.

Katırcı, “Resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre Danışman Ziraat Mühendisi ile çalışan Çiftçiye 500 TL destek ödemesi yapacaktır. 2009 yılından itibaren Tarımsal Danışmanlık Uygulaması Modeline geçildi. Yeni düzenleme ile çiftçilerimiz kendilerine danışmanlık yapması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yapmış olduğu sınavdan başarı sağlayan Ziraat Mühendisleri ile birlikte çalışabilecektir” dedi.
Sınavdan başarı ile geçen Ziraat Mühendislerinin kendi adlarına Serbest Ziraat Mühendisliği Bürosu açabileceklerini hatırlatan Katırcı, “Buralarda çiftçilerimize danışmanlık hizmetinde bulunacaklardır. Yani bir aile hekimi gibi Ziraat Mühendisleri de çiftçimizin sürekli yanında olacak. Ekim döneminden sulama, ilaçlama, çapalama, gübreleme ve hasat zamanına kadar her aşamada mühendisler çiftçilerimizi bilgilendirecek ve yönlendirecektir. Tarımın her kolunda hizmet edilecek şekilde bölümlerden oluşacak Tarım Danışmanlığı Süt Üretimi, Balıkçılık Sektörü, Tarla Ziraatı, Bahçe Ziraatı Bölümlerinin hepsini kapsamaktadır” ifadesinde bulunarak şu bilgileri verdi:
“Serbest Ziraat Mühendisliği Danışmanlığı modeli 2 yıldır kullanımda olup isteyen çiftçilerimiz Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisleri ile sözleşme yaparak 500 TL Tarım Danışmanlığı Desteklemesinden yararlanacaklardır.
Kayserimizde Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı İl Tarım Müdürlüğü rakamlarına göre 32.444 kayıtlı çiftçi olup, Danışmanlık kriterlerine uyan 9 bin işletme olmasına rağmen desteklemelerden yararlanan üretici çıkmamış olup desteklemenin farkında değildirler.
Çağdaş normlarda tarım yapmanın, kendine ve geleceğine sahip çıkmakla eş olacak olup, üretmeden tüketim toplumu olmamak için ön şartının tarımsal bilgiyi iyi kullanmakla geçerli olacaktır. Bilgiyle çalışmak isteyen üreticilerimize Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası olarak her zaman onların yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Ekleme Tarihi
31.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çİftçilere aile hekimi modeli ile tarım danışmanlığı desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız