Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Kılınç, 2003 yılında 90 bin olan ildeki arılı kovan sayısını Tarım Bakanlığı ile işbirliği yaparak 200 bine çıkardıklarını söyledi. Kılınç, göreve geldiği 2003 yılında bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Göreve başladıklarında arıcıların bir yandan sahte balcılar bir yandan sektörde tekel oluşturmuş firmaların kıskacında olduğunu ileri süren Kılınç, “Tarım Bakanlığı ile ortaklaşa çalışmalara başladık. Arıcılık tarihinde ilk kez tavsiye edilen taban fiyat uygulaması başlattık. Atatürk Orman Çiftliği'nin ihtiyacı olan balı direk üreticiden alınmasını sağladık. Sahte balın teşhirini yaparak firma bazlı Tarım Bakanlığı'mızın resmi internet sitesinde teşhirinin yapılması hususunda katkı sağladık.” dedi.
 
Yaptıkları çalışmalar neticesinde arıcılığın destekleme kapsamına alındığını anlatan Kılınç, “Üyelerimizin tefeci tüccardan kurtulması ile ilgili çalışmalar yaptık. Üyelerimizin sarf malzemeleri olan petek, maske, körük, boş bal tenekesi ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgili servis oluşturduk. Herhangi bir nedenle kaza, yangın, sel vb. başlarına iş gelen arıcılarımızın arıcılık mesleklerinin sönmemesi için kampanyalar açtık ve o durumdaki arıcılarımıza yardım ettik. Bir yandan da arılı kovan sigortası için kamuoyunda çalışmalar başlattık.” diye konuştu.
 
Ana arı kursu açarak arıcıların sertifika almasını sağladıklarını belirten Kılınç, “Ana arı üretmek isteyen üreticilerimize her türlü yardımı yaparak, desteği sağlayarak ilimizde 60 bin ana arı üretme kapasitesini oluşturduk. Yönetime geldiğimizde 90 bin civarındaki arılı kovan sayısını 200 binin üzerine çıkardık. Ülke genelinde ilk kez ‘Arıcı Dünyası’ adı altında dergi çıkardık. İlk kez tüm ilimizdeki birliğimize kayıtlı arı kovanlarının sigortasını yaptırdık.” şeklinde konuştu.
 
Yeni dönemde yapacakları projeler hakkında da bilgi veren Kadir Kılınç şunları kaydetti: “Üyelerimizin üretmiş olduğu balı, polen, arı sütü, propolis gibi arı ürünlerini ambalajlayıp üreticiden direk tüketiciye ulaştırma projemizi yerine getireceğiz. Birliğimiz her türlü işlemlerini bir arada yürütecek ve her türlü ihtiyacını karşılayacak mekana kavuşacağız. AB kaynaklı hibe ve kredilerden yararlanarak mum sıkma, petek basımı ve diğer makine ve ekipmanları oluşturup, işletmeye açacağız.”(Cihan)
 

Ekleme Tarihi
01.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Aydın’da 6 yılda arılı kovan sayısı 90 binden 200 bine çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız