Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye’de bir dönem daha çok köylünün meşgalesi olan tarım ve hayvancılık artık devlet teşvikli firmalar tarafından yapılıyor.

Geçen yıl et fiyatlarının altınla yarışır hale gelmesi üzerine şirketler Hazine’nin kapısına koştu. Şubat ayında Diyarbakır’dan İzmir’e, Malatya’dan Antalya’ya kadar tam 36 firma tarım ve hayvancılık tesisi kurmak için Hazine’den teşvik talebinde bulundu.

 
Şubat ayında 335 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Gümrük, kurumlar ve gelir vergisi indiriminin yanı sıra sigorta priminin devlet tarafından ödenmesini isteyen bu işletmeler 3 milyar 94 milyon lira yatırım yapma söz verdi. Teşviklerle kurulacak 335 firma 9 bin 447 kişiye ekmek kapısı olma taahhüdünde bulundu. 335 firma içerisinde madencilik, imalat, maden ve kaynak suyu şişelenmesinden gıda üretimine kadar farklı sektörler yer alıyor.
 
10 BİN İNEK YETİŞTİRİLECEK
 
Teşvik talebinde bulunulan iş sektörleri içerisinde tarım ve hayvancılık ayrı bir yere sahip bulunuyor. 36 firmanın yaptığı vergi indirimi, işçi sigortasının devlet tarafından ödenmesi başvuruları geçen yıl 30 liralara dayanan kıyma fiyatlarını akla getirdi. İthal hayvanla ateşi düşen et fiyatlarının yurt içindeki üretimle karşılanması için Hazine Müsteşarlığı’na müracaat eden firmalar 10 bin büyükbaş hayvan yetiştirecekler. Bunlar içerisinde süt üretimi de yıllık 100 binlerce tonu geçiyor.(Cihan)

Ekleme Tarihi
01.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Firmalar et ve süt üretmek için Hazine’nin teşvikine koştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız