Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bayındır Çiçek Festivali 

İzmir'in Bayındır ilçesinde "Çiçeğin Kenti Bayındır" konulu festival düzenlenecek. 700 bin ziyaretçinin beklendiği festival öncesi ilçe yöneticileri ve üreticiler, çiçek üretilen serada bir araya gelerek festivalle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, ilçenin en büyük özelliklerinden olan coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu mikroklima'nın çiçekçilik üretiminde Türkiye'de ilk sıralara yerleşmesinde etkili olduğunu belirtti. Kertiş, "Türkiye'nin en verimli alüvyon topraklara sahip Küçük Menderes ovası sahip olduğu büyük tarım arazisi nedeniyle yılda 3 defa ürün veriyor. 5 milyon kayıtlı zeytin ağacından mikroklima özelliğiyle yüksek aroma özellikli zeytinyağı elde ediyoruz. İlçemizde bulunan geniş yaylalarda Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilen Efes üzümü, ceviz, kestane ve özellikle kiraz avrupa ülkelerinin tercihi olmaktadır. Geçen yıl uluslararası niteliğe kavuşan Çiçek Festivali'ne 400 bin kayıtlı ziyaretçi gelmişti. Bu yıl hedefimiz 700 bin kayıtlı ziyaretçi. Artık Türkiye'de çiçek denilince akla ilk gelen Bayındır'dır. Herkesi festivalimize bekliyoruz." dedi.

Çiçek üretim serasında düzenlenen festival tanıtım toplantısına Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, Bayındır Çiçekçiler Kooperatif Başkanı Ersoy Sümerkan, Süs-Bir Bayındır Dış ve İç Mekan Süs Bitkileri Üretici Birlik Başkanı Ceyhun Dinçkal katıldı. (Cihan)

Ekleme Tarihi
02.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bayındır Çiçek Festivali'ne 700 bin ziyaretçi bekleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız