Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TUMEM, tarım sektörüne 200 eleman kazandırdı  

Antalya Ticaret Borsası (ATB)’nın, Tarım İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesi, Antalya Barosu, Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile işbirliğinde değişik tarihlerde Tarımsal Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi(TUMEM)’nde düzenlediği eğitim programlarına katılan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.


    Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, yönetim kurulu üyeleri Halil Bülbül, Cüneyt Doğan, Erdoğan Ekinci, Antalya SMMMO Başkanı Mustafa Erdem, Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy katıldı. Törende 200 kursiyere sertifika verildi.
Törende konuşan ATB Başkanı Ali Çandır, tarımın stratejik bir sektör olduğunu belirterek, tarımsal üretimin kalitesinin artması ve gelişmesi için borsa olarak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
    TUMEM’de verilen eğitimle, işsizlere meslek edindirmek, çalışanların iş kalitesini artırabilmek, geleceğin mühendisleri ziraat fakültesi öğrencilerine çeşitli eğitimler vererek iş dünyası ile buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Çandır, “Son dönemde TUMEM’de 200 kursiyer eğitim aldı.” dedi.
    Kurumların işbirliğiyle düzenlenen bu kursların birlikte hareket etme kültürünün önemli bir örneği olduğunu dile getiren Çandır, Altınova’da bulunan TUMEM’i ATB’ye tahsis eden Kepez Belediyesi’ne teşekkür etti. TUMEM’de önümüzdeki günlerde bir laboratuvar kurarak hem laboratuvar personeli yetiştirme hem de yörede tarımla uğraşan halkın çeşitli analizlerini yapma fırsatı bulacaklarını bildiren Çandır, “Firmalardan talep geldiği sürece de eğitimlerimiz devam edecek.” dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de TUMEM’deki çalışmanın birlikte hareket etme kültürünün önemli bir örneği olduğunu ifade etti.
    ATB ve Kepez Belediyesi’nin bölge halkının önemli geçim kaynağı olan tarım sektörünün daha ileriye götürülmesi, sektörde kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması ve tarımın ekonomiye daha fazla katkı sağlamasının önünü açmak için bu eğitimleri verdiklerini belirten Tütüncü, şunları kaydetti: “Bu uğurda yapılan çalışmaları belediye olarak yakından takip ediyoruz ve destekliyoruz. ATB Başkanı Ali Çandır ve yönetimine, eğitime katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.” (Cihan)

Ekleme Tarihi
02.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TUMEM, tarım sektörüne 200 eleman kazandırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız