Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Kurşunlu Köyü’nde yarım saat etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu 200 dönüm seraya zarar verdi. Yarım saat etkili olan dolu nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan Yurtpınar mevkiinde bir çocuğun sel sularına kapılarak kaybolduğu iddia edildi.
Kurşunlu Köyü'nde Saat 17.00 sularında başlayan dolu yağışı yarım saat sürdü. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu seraları yıktı. Yer yer 20 santimetreyi bulan dolu kalınlığı Kurşunlu Köyü yolunu trafiğe kapattı. Köy yolu kepçelerin yardımıyla tekrar ulaşıma açıldı. Köy Muhtarı Ramazan Sargın, yaklaşık yarım saat süren dolu nedeniyle ilk belirlemelere göre yaklaşık 200-300 dönüm seranın zarar gördüğünü ifade etti. "Ömrüm boyunca böyle bir şey görmedim." diyen Sargın, köylerinin yolunun kapandığını söyledi. Sargın, yolların kepçe tarafından açıldığını söyledi.


Seraları zarar gören çiftçi Fatih Budak, dolunun yarım saat kadar etkili olduğunu 8 dönüm serasının zarar gördüğünü belirtti. Budak, "Allah’tan gelen bir şey. Seramızda domates ekiliydi. 250 milyara yakın zararımız var." diye konuştu.
Öte yandan yarım saat etkili olan dolu sonrası bir kız çocuğunun Yurtpınar mevkiinde sel sularına kapılarak kaybolduğu söylendi. Kızı bulmak için itfaiye ekipleri olay yerinde çalışmalarına devam ediyor.(Cihan)

Ekleme Tarihi
03.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antalya’da etkili olan dolu 200 dönüm seraya zarar verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız