Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Karacabey, Konya, Turgutlu ve Çorlu’da tesisleri bulunan Matlı Grubu, tarafından Karacabey’e 50 milyon liralık yatırımla günlük 1 milyon 750 bin kapasiteli yumurta üretim tesisi kurdu.
Matlı Grubu’nun gıda markası Burdan Yumurta’nın ilk bayi toplantısı Almira Otel’de yapıldı. Matlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yemde Türkiye’nin markası olmayı başardıklarını, aynı başarıyı yumurtada da göstererek ulusal bir gıda markası olma yolunda ilerleyeceklerini kaydetti.
Özer Matlı, doğdukları köy olan Karacabey’in Canbaz köyünde hizmete giren ve yeni yatırımlarla büyütülen 2 milyon 500 bin kanatlı hayvan kapasiteli tesiste günlük 1 milyon 750 bin adet yumurta üretim kapasitesiyle Türkiye’de bir üretim rekoruna imza atacaklarını bildirdi.
240 bin metrekare arazi üzerinde 33 bin metrekare kapalı alandaki tesisin toplam 50 milyon TL’lik bir yatırım olacağını kaydeden Matlı, “Bizi yetiştiren köye şükran duygusu ile yaptığımız tesisimiz Türkiye’nin en iyisi olacak. Hedefimiz Türkiye’nin en büyük yumurtacısı olmak. Mart sonunda günlük 1 milyon 750 bin adetlik yumurta üretimine ulaşacağız. İlk aşamada; 2012 sonunda Türkiye’nin 3 büyük yumurta üreticinden biri olmayı planlıyoruz.” dedi.
    Bayiler toplantısında söz alan Matlı Yem Genel Müdürü Önder Matlı ise yaptıkları yatırımlarla bu topraklara olan borçlarını ödemeye çalıştıklarını kaydetti.
    Matlı’nın sloganının “sürekli gelişme” olduğuna vurgu yapan Önder Matlı, “Biz nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Bu topraklara olan borcumuzu yatırımlarımızla ödüyoruz. Değerlerimizi koruyarak sürekli gelişme peşindeyiz.” diye konuştu.
    Yem sektöründe 10 yılda 10 kattan fazla büyüyen bir firma olduklarına işaret eden Matlı, şöyle konuştu: “Her yaptığımız işte başarılı olmak, para kazanmak kadar manevi tat almak ve sektörde söz sahibi olmak gayesindeyiz. Yemde yaptığımız ilk bayi toplantısı aklıma geldi. O toplantı da bu ölçekte bir toplantıydı. 8- 10 yılda toplantıya katılanlar fotoğraf karelerine sığmaz oldu. İnşallah yumurtada da yemdeki performansımız göstereceğiz. Fotoğraf karelerine insanları sığdırmakta zorlanacağız."
    Toplantıda bir sunum yapan Burdan Yumurta Satış Müdürü Resul Taşçı da yumurta işine 2010 yılında girdiklerini, 2011 yılının ise değişimin ve büyümenin yılı olacağını söyledi.
    Taşçı, Burdan Yumurta’nın, organizasyon yapısı, kurumsal kimliği, ambalajları ve ürünleriyle pazarda tercih edilen marka olma yolunda ilerleyeceğini belirtti. Taşçı, 2015 yılı hedeflerinin günlük 3 milyon, 2023 hedeflerinin ise günlük 10 milyon adet yumurta satışı yapmak olduğunu kaydetti.(Cihan)

Ekleme Tarihi
03.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Karacabey'de günlük 1 milyon 750 bin kapasiteli yumurta üretim tesisi kuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız