Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ADANA (A.A) - Durmuş Ali Başkan - Türkiye'de trafiğe kayıtlı 1 milyon 400 bine yakın traktörün bulunduğu ve bunun yüzde 50'sinin 24 yaşın üzerinde olduğu bildirildi.
     Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkemizde nüfusun yüzde 25'inin tarımsal alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.
     Modern tarımsal mekanizasyonun lokomotif görevini yapan ve üretim girdileri içinde en büyük paya sahip olanın traktör olduğunu belirten Özdemir, uygun üretim için yeni teknolojiye sahip kullanımı kolay, ekonomik, iş verimi yüksek, çevreye zarar vermeyen traktör ve ekipmanlarının kullanılmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.
     Türkiye'de trafiğe kayıtlı yaklaşık 1 milyon 400 bine yakın traktörün bulunduğunu anlatan Özdemir, traktör parkının ortalama gücünün ise 60 BG civarında olduğunu bildirdi.
     Özdemir, parkta bulunan traktörlerin yüzde 50'sinin 24 yaşın üzerinde olduğunu ifade ederek, bunlardan ekonomik ömrünü tamamlamış yakıt sarfiyatı yüksek, karbon yayılımı fazla bakım onarım gideri yüksek ve güvenlik normlarından yoksun en az 600 binin yenilenmesi gerektiğini kaydetti.
   
     -HURDA TEŞVİKİ-
   
     Çiftçinin refaha erişimi için yüksek teknolojili traktör ve ekipmanlarını kullanmaları gerektiğinin altını çizen Özdemir, ''Bunun için de ekonomik ömrünü tamamlamış olan traktörler yenilenmeli. Çünkü kullanılan teknoloji çok eski ve önemli kayıplara yol açıyor'' diye konuştu.
     Özdemir, yaşlı traktörlerin yenilenmesi için hurda teşvikinin çıkartılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
04.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Traktör Parkı Yaşlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız