Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

PAMUK KAYISIYA GÜBRE OLDU -MALATYA'DA TEKSTİLCİLİK YAPAN KAYISI ÜRETİCİSİ FABRİKASINDAN GETİRDİĞİ PAMUKLARI BAHÇESİNDE GÜBRE OLARAK KULLANIYOR 
 
MALATYA (A.A) - Malatya'da kayısı üreticiliği yapan tekstilci, fabrikasından getirdiği pamukları kayısı bahçesinde gübre olarak kullanıyor.
 
     Tepeköy yakınlarında bulunan 200 dönümlük kayısı bahçesinde gübre olarak pamuk kullandığını anlatan Aydın Arısal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil fabrikasının bulunduğunu, atık pamukları bahçesinde kullandığını kaydetti.
     Pamukla ilgili gerekli bilimsel analizleri yaptırdığını belirten Arısal, pamuğun gübre olarak kullanılmasının tecrübe edilmeyle ilgili olduğunu söyledi.
     Arısal, ''Kayısı bahçesiyle yeteri kadar ilgilenemediğimden bahçeyle ilgilenmesi için bir rençperle anlaştım. Kendisi, buraya bıraktığımız pamukların bir süre bekledikten sonra gübre haline geldiğini söyledi. Bunun üzerine gerekli analizleri yaptırdık ve haklı olduğunu gördük. Bahçede gübre olarak pamuk kullanıyoruz ve bölgedeki bahçelere göre verimin daha yüksek olduğunu görüyoruz'' dedi.
    
     -SOĞUKTAN DA KORUYOR-
    
     Kayısı bahçesinin çevresine bırakılan pamuk balyalarının gübre olarak kullanılması dışında kayısıyı sıcak da tuttuğunu dile getiren Arısal, şunları kaydetti:
     ''Malatya'da kayısıcının en büyük korkusu yaşanabilecek don olayıdır. Buna karşı alınan önlemler arasında ateş yakmak bulunuyor. Genellikle çiftçiler lastik yakarak sıcaklığı sağlamaya çalışıyor. Ancak bunun da bulunduğu yere yakın olan kayısıları yakma gibi riski var. Don riski gördüğümüz zamanlarda yaktığımız pamuk balyaları hem yavaş yanıyor hem de uzun süre boyunca çevresine sıcaklık yayıyor. Bu yöntemle az da olsa don zararının önüne geçtiğimizi düşünüyoruz.'' 

Ekleme Tarihi
05.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pamuk kayısıya gübre oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız