Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bursa Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, yurda kaçak yollardan sokulmuş tarım ve hayvancılık alanında kullanılan 45 ton mikroorganizma türü maddeye el konuldu.


Kaçak mikroorganizma bulunduğu yönündeki bir ihbarı değerlendiren Bursa Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan soruşturma izni üzerine harekete geçti.
    Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ruhsat ve iznine sahip olmayan, tarım ve hayvancılıkta kullanıldığı belirtilen ve yurda kaçak yollardan getirilen mikroorganizmaların ticaretini yaptığı iddia edilen M.Y. isimli kişinin şirketine operasyon düzenlendi.    
    Merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki şirkete düzenlenen operasyonda, toplam değeri 1 milyon 200 bin TL'yi bulan 9 adet tanka yerleştirilen toplam 45 bin 550 kilogram mikroorganizma türü maddeye el konuldu. Bursa Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde ifadesi alınan M.Y. adlı zanlı adliyeye sevk edildi. M.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.(Cihan)

Ekleme Tarihi
05.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gümrük ekipleri operasyon yaptı, 45 ton mikroorganizma ele geçirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız