Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
zeytin 

EGE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI GÜRELİ: -''TÜRKİYE'DE İHRACATI DÜŞEN TEK SEKTÖR KONUMUNA DÜŞÜRÜLDÜK''

 

İZMİR (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, ''Türkiye'de ihracatı düşen tek sektör konumuna düşürüldük'' dedi.

     Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliğinin 2010 yılı Olağan Mali Genel Kurulu, Ege İhracatçı Birliklerinde yapıldı.

     Ali Nedim Güreli, genel kurulda yaptığı konuşmada, AB üyesi ülkelere Türkiye'nin ihracatının önünde kota engeli bulunduğunu, AB'den kota almanın devletin görevi olduğunu söyledi.

     Türkiye'de 2005 yılında 100 bin ton ihracat yapan zeytinyağı sektörünün yanlış politikalar nedeniyle 20 bin tona gerilediğini belirten Güreli, ''Türkiye'de ihracatı düşen tek sektör konumuna düşürüldüklerini'' savundu.

     Güreli, Türkiye'den AB'ye zeytinyağı ihracatında tonda bin 100 Avro'nun üzerinde gümrük vergisi olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

     ''Bugün Tunus, Fas, Cezayir, Filistin gibi ülkelerin AB'den aldığı kota var. Bu kota sayesinde zeytinyağı ihraç ediyorlar, biz de ise Türkiye et ithalatı konusunda AB'nin beklediği adımları Türkiye'deki et lobisi nedeniyle atamadığı için Türkiye AB'ye zeytinyağı ihraç edemiyor, bu sorunu çözmek devletin görevi.

     Türkiye'de zeytinyağı ihracatının 100 bin tondan, 20 bin tona düştüğü bir ortamda rakamlarla oynayarak zeytinyağı ihracatının arttığını ispat etmeye çalışanlar var. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yakın gelecekte Türkiye'de zeytinyağı üretiminin 650 bin tona ulaşacağı öngörüsünde bulundu. Rekoltenin bu noktalara geleceğini sektörde herkes kabul ediyor.''

     Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliğinin 2011 yılı bütçesi 360 bin lira olarak kabul edildi. 

Ekleme Tarihi
06.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: “Türkiye'de ihracatı düşen tek sektör konumuna düşürüldük''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız