Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ahududu, üreticisinin kraliçesi olacak 

KÜTAHYA (İHA) - Ekonomisinin büyük bir kısmı meyveciliğe dayanan Pazarlar ilçesinde alternatif ürün olarak Ahududu bahçeleri tesis ediliyor.

Pazarlar ilçesinin Yakuplar Mahallesi ve Karşıyaka mevkiinde iki üretici de toplam 5 dönüm arazide deneme amaçlı olarak Ahududu bahçesi tesis edildiği bildirildi.

Konu hakkında bilgi aldığımız Pazarlar İlçe Tarım Müdürü Süleyman Erhan, Ahududu’nun özellikle soğuk ılıman bölgeleri sevdiğini, suyu tutan topraklarda çok iyi adapte olduğunu ve yüksek rakımlarda çok iyi yetiştiğini belirterek Pazarlar’ın iklim olarak, toprak olarak ve yükseklik olarak Ahududu için eşsiz bir yer olduğunu belirtti. Hatta Bursa’dan gelen üreticilerin bile toprak yapısını gördüklerinde Pazarlarlı üreticileri kıskandıklarını belirtti.

Ahududunun 12 yıl gibi uzun bir ekonomik ömrü olduğunu belirten Erhan, ilk yıldan itibaren ürün alınabildiğini ve ilk yıl alınan ürünün bahçe tesis masrafının tümünü karşıladığını belirtti. Yetiştirilmesinin, bakımının ve hasadının çoğu meyveye göre çok daha kolay olduğunu belirten Erhan, “Çok az zararlısı var, bu yüzden ilaç masrafının çok az, dönümden iyi bir bakımla 2 ton ürün alınabilir. Sulama içinse mutlaka damlama sulamanın tercih edilmesi gerekiyor. İlçede Entegre Soğuk Hava ve Entegre Tesisinin bulunması Pazar sorununu da ortadan kaldırıyor. Görünen o ki Ahududu Pazarlar ilçesinde kiraza rakip ve yeni kraliçe adayı olacaktır” diye konuştu.

 

Ekleme Tarihi
06.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ahududu, üreticisinin kraliçesi olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız