Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora, 5 yılda 11 milyar lira değerinde tarımsal ürünü sigortalayarak çeşitli doğal afet risklerine karşı güvence sağladıklarını belirtti.

 

Adana- Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora, yaptığı yazılı açıklamada, doğal afet sıklığı ve şiddetinin giderek artığını, artık sigortalı olmadan ekonomik bir faaliyette bulunmanın imkansız hale geldiğini ifade etti. Japonya depremi ve akabinde yaşanan tsunaminin tarım alanlarına ve tarımsal faaliyetlere de büyük bir darbe vurduğunun altını çizen Bora, ekonomik bir faaliyet olan bitkisel ve hayvansal üretimin sigortasız yapılmaması gerektiğini bildirdi.

 

Bora, 5 yıl önce kurulan TARSİM'in bu konuda çok ciddi bir çözüm olduğunu kanıtladığını ifade ederek, bu süre zarfında yaklaşık 11 milyar lira değerinde tarımsal ürünü sigortaladıklarını ve çeşitli doğal afet risklerine karşı güvence sağladıklarını belirtti. Bora, şunları kaydetti:

 

''Sigorta yaptıran çiftçilerden zarar görenlere yaklaşık 300 milyon lira tazminat ödemesi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sistemi benimseyen üreticilerimiz her geçen gün daha fazla teveccüh gösteriyoruz. Devlet primlerin yarısını bazı sigortalarda da üçte ikisini ödüyor. Bu büyük bir imkan, bütün çiftçilerimizi sigorta yaptırmaya davet ediyoruz.''

 

Bora, açık alandaki bitkisel üretimin yanında örtü altı veya seralarda da yapılan üretimin giderek artığını, hayvancılığın tarımsal faaliyetlerin önemli bir kolu olduğunu ve ekonomik açıdan oldukça ciddi bir potansiyel taşıdığını vurguladı. Bora, tarımsal üretimin sürekliliğini sağlamak için üreticilerin gelirlerinin istikrara kavuşması, bunun içinde üreticilerin doğal afetler nedeniyle uğradıkları parasal kayıpları sigorta sistemi ile telafi etmeleri gerektiğini kaydetti.

 

2011 yılı başından itibaren erkek besi sığırlarının da kapsama dahil edilmesi ile çiftlik hayvanları yelpazesinin genişlediğini anlatan Bora, tavuklar, hindiler, kültür balıkları, süt ve besi sığırlarının sigortalanabildiğini ve primlerin yarısının devlet tarafından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bütçesinden ödendiğini ifade etti. (AA)

Ekleme Tarihi
06.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 11 milyarlık tarım ürünü sigortalandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız