Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Eylül 2025 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yerel tatlarımızı dünya tanıyacak 

Ege Bölgesi’nin yerel lezzetlerini dünyaya tanıtmak için harekete geçen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, “Kırsaldan Dünya’ya Yeni Ürünler” projesini geliştirdi.

 

Birlik Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Seferihisar ve Menderes ilçeleri kırsalında uluslararası olabilecek yerel tatların ele alınacağını belirterek, “Bu tatların üretim süreçleri belirlenecek ve standartlaştırılacak. Yerel tat olabilecek alternatif ürünlere ilişkin İspanya’daki iyi uygulama örnekleri değerlendirilecek, bölgeye uyarlanabilecek olanlar transfer edilecek, kırsaldaki işletmelerle, endüstriyel işletmeler ve perakendeciler arasında koordinasyonu sağlayacak altyapı oluşturulacak” dedi. Ar-Ge birimlerinin bu konu üzerinde çalışma yürüttüğünü ve hazırlanan proje ile İZKA’ya başvuru yapıldığını da dile getiren Türkmenoğlu, sonuç beklediklerini söyledi.

 

3 TANITIM GRUBU

 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin olağan genel kurulunda “işlenmiş domates, biber ürünleri ve meyve sebzeden mamul soslar”, “meyve suyu konsantreleri” ile “dondurulmuş ve kurutulmuş ürünler”de tanıtım ve çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi.

 

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
07.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yerel tatlarımızı dünya tanıyacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız