Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
“Meyvenin hası, Piraziz elması” Amasya elmasına rakip olarak geliyor 

GİRESUN’UN PİRAZİZ İLÇESİNDE YÖREYE ÖZGÜ YETİŞEN PİRAZİZ ELMASI ÖRNEK BAHÇESİ OLUŞTURULDU

 

GİRESUN (İHA) - Giresun’un Piraziz Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından “Meyvenin Hası Piraziz Elması” projesi kapsamında Literatürde Piraziz Elması olarak kayıtlı bulunan elmaya hayat kazandırmak için elma bahçesinin açılışı yapıldı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı açılışta konuşan Kaymakam Ali Hamza Pehlivan “Sosyal Hizmet Projesi kapsamında örnek elma bahçesi tesis edilmiştir. Piraziz elması geleneksel olarak yapıla gelen ve sadece halkın kendi ihtiyacını karşılayan halkımıza fındıktan başka ek gelir sağlaması hedeflenmektedir. Örnek bahçenin hayata geçmesinin ardından ikinci aşamada yöre halkına Piraziz Elması ilave gelir getirici ürün olarak değer kazandırılacaktır” dedi.

Elmanın özellikleriyle de ilgili bilgi veren Kaymakam Pehlivan “Piraziz elmasının türünün en büyük özelliği çiçeklerinin mayıs ayında açmasıdır. İlkbahar geç donlarından, mantar hastalıklarından kolay kolay etkilenmez. Piraziz Elması’nın mayhoş olup, iştah açıcı özelliği vardır. Dayanıklı bol sulu, etli bir elma türüdür. Şeker hastalığına iyi geldiği bilinmekte, ürün fazlası pekmez yapılıp bolca tüketilmektedir” diye konuştu.

Projenin hayata geçmesinin ardından fındığa ek gelir ve hatta alternatif bir ürün olabileceğini belirten Vali Dursun Ali Şahin ise “ Her şeyin başı markadır. ‘Meyvenin Hası, Piraziz Elması’ sloganıyla yola çıkan Piraziz Elması yöre halkı için önemli bir ek gelir olabilecek ve hatta ilerleyen yıllarda fındığın alternatifi durumuna geçebilir. Bu nedenle iyi pazarlanmalı, iyi teşvik edilip tanıtılmalıdır.Nasıl ki Amasya örneği varsa Piraziz ‘de olmasın” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından elma ikram edilen konuklar daha sonra elma fidanı dikti.

 

 

 

Ekleme Tarihi
07.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: “Meyvenin hası, Piraziz elması” Amasya elmasına rakip olarak geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız