Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MALATYA (A.A) - Malatya'da 22 ilden 106 firmanın katıldığı 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı açıldı.
     Malatya Vali Vekili Bozdemir, Malatya Belediyesi Fuarcılık AŞ tarafında düzenlenen 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarların sektördeki gelişmelerin takip edildiği ve ticaret gibi bağlantıların kurulduğu en önemli buluşma noktaları olduğunu ifade etti.
     Fuarların, yeni teknoloji üretenler ile kullanıcılar arasında köprü görevi gördüğünü dile getiren Bozdemir, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin geçim kaynağının önemli bir kısmının hayvancılığa dayandığı için, tarım ve hayvancılık fuarlarının daha da büyük bir önem kazandığını söyledi.
     Malatya'da bu yıl 5. düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini kapsadığını belirten Bozdemir, fuara katılımcı sayılarının da her geçen gün arttığını kaydetti. Bozdemir, şunları anlattı:
     ''Malatya'mızın toplam tarım alanları içerisinde meyvecilik 4,1 oranında yaklaşık 100 bin hektar civarında bir yer tutmaktadır. Artık bir dünya markası haline gelmiş olan Malatya kayısısı en önemli yeri teşkil etmektedir. Malatya her yıl ortalama 80 bin ton üzerinde kayısı üretmekte ve yurt dışına ihraç etmektedir. Kayısıyla her yıl ülkemiz 300 milyon doların üzerinde bir döviz geliri elde etmektedir. Geleneksel tarım ve hayvancılık ürünlerimizin yanı sıra Valiliğimiz ve İl Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte yeni ürünleri de desteklemekte ve gelişmesine katkı sağlamaktayız.''
     Kayısı dışında 12 cins meyve üzerinde de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bozdemir, ''Hükümetimiz tarafından desteklenmekte olan Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında Malatya'da hayvancılık yatırımlarının da bir hayli arttığını görmekteyiz. Hiç bir ilde yapılamayan hayvancılık yatırımları için ihtiyaç duyulan mera kiralamaları Valiliğimiz tarafından hızla gerçekleştirilmiştir. Vasfı bozuk ve ihtiyaç fazlası 24 bin dekar mera alanı hayvancılık yatırımları için yatırımcılara tahsis edilmiştir'' dedi.
    
     -MALATYA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ-
    
     Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise kentin alt yapısıyla, sanayisiyle, eğitimiyle ve sağlığıyla büyüyen, gelişen ve bölgenin cazibe merkezi haline gelen bir konumda olduğunu söyledi.
     Malatya Belediyesi olarak tarım sektörüne de katkı sağlamak ve çiftçiyi bilgilendirmek amacıyla fuarlar düzenlediklerini ifade eden Çakır, bölgede kabul gören tarım ve hayvancılık fuarını önce ulusal sonra ise uluslararası bir konuma taşımak istediklerini aktardı.
     Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül de amaçlarının Malatya tarımını dünyayla rekabet edebilir hale getirmek olduğunu söyledi.
     Aygül, 2010 yılı itibariyle 1,4 milyar lira olan tarımsal üretim değerini, 2020 yılında yüzde 100'ün üzerinde artırarak 3 milyar lira seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.
     Malatya Belediyesi Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı ise Malatya'da dışında 21 değişik ilden 45 firmanın katıldığı, Malatya'dan da 61 firmanın bulunduğu tarım ve hayvancılık fuarına ev sahipli yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
     Son 15 gün içerisinde fuara katılmak isteyen bir çok firmayı yoğun ilgiden dolayı geri çevirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Nalçacı, 4 gün sürecek olan fuarın gerek bölge gerekse Malatya için hayırlı olmasını diledi.

Ekleme Tarihi
07.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Malatya da 5. Malatya tarım teknolojileri ve hayvancılık fuarı açılışı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız