Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kızılay ve İslam Kalkınma Bankası işbirliği ile Kırgızistan'ın güney bölgesinde ekilmesi için 300 ton pamuk tohumu yardımı yapıldı.

Kırgızistan Tarım Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede Türk Kızılayı ile ihaleyi kazanan Canarsuu Limited Şirketi arasında imza töreni gerçekleşti. Törende konuşan Kızılay'ın Kırgızistan Program Koordinatörü Orhan Güler, Kırgızistan'ın güney bölgesindeki tarıma elverişli arazilerden verimli bir şekilde faydalanılması için Kırgız Tarım Bakanlığın pamuk tohumu talebine olumlu cevap verdiklerini ifade etti.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Canarsuu Lmtd Şti Genel Müdürü Arslan Osmonaliyev ise proje çerçevesinde 300 tonluk pamuk tohumunun hazırlandığını ve en kısa zamanda toprağa ekeceklerini belirtti. Pamuk üretiminde elverişli Kırgızistan'ın güney bölgesi topraklarına verilen tohumların çiftçilere paylaştırılması, bakanlık tarafından yapılacak. Düzenlenen basın toplantısının ardından Kızılay ile Canarsuu Lmtd. Şti. arasında varılan anlaşmaya imza atıldı. Türkiye Kızılayı ülkedeki 15 su kanalların yapımını da üstendiğini duyurdu.(CİHAN)
 

Ekleme Tarihi
08.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kızılay dan Kırgızistan a 300 ton pamuk tohumu yardımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız