Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇI BİRLİĞİ 

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇI BİRLİĞİ GENEL KURULU -KURU ÜZÜM, KURU İNCİR VE KURU KAYISI İÇİN TANITIM GRUBU KURULMASINA KARAR VERİLDİ
 
İZMİR (A.A) - Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısıda hedef pazarlarda daha etkin tanıtım amacıyla Kuru Meyve Tanıtım Grubu kurulmasına karar verildi.
 
     Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2010 yılı mali genel kurulu, Ege İhracatçı Birlikleri binasında yapıldı.
     Genel kurulda, sekretaryası Ege İhracatçı Birlikleri tarafından üstlenilecek Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun kurulmasına karar verildi.
     Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatından yapılacak binde 0.75'lik kesinti ile oluşturulacak grubun bütçesinin, yüzde 90'ını yurt dışında, yüzde 10'unu ise yurt içi tanıtımında kullanacağı, Antep Fıstığı Tanıtım Grubu'nun da önümüzdeki süreçte Kuru Meyve Tanıtım Grubu çatısı altına girmesi için çalışma yürütüleceği belirtildi.
     Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, ihracatın büyük bölümünün Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını, Çin, Hindistan, Rusya, Endonezya gibi nüfusu yoğun olan ancak kuru meyve tüketiminin düşük olduğu ülkelerde tanıtım yapmak amacıyla grup kurma kararı aldıklarını söyledi. Dünya nüfusunun yüzde 35'inin bu ülkelerde bulunduğuna işaret eden Öz, şöyle konuştu:
     ''Türk kuru meyve sektörü olarak yıllık hedeflerin yanında, daha uzun projeksiyonlu hedeflerimiz var. 2011 yılı sonunda 1,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesini beklediğimiz Türkiye kuru meyve ihracatının 2023 yılında 3 milyar dolara ulaşması için hedef pazarlar belirledik.
     Bu hedef pazarların ilk halkası olan Çin, Hindistan, Rusya ve Endonezya'ya 2011 yılı içerisinde 'Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu' düzenlemeyi programımıza aldık. Bu ülkelerde son yıllarda ciddi bir varlıklı kitle oluştu. Bu varlıklı kitlenin son derece sağlıklı olan Türk kuru meyvelerini daha fazla tüketmeleri için sektörel ticaret heyetleri düzenleyerek, fuarlara katılarak tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz.'' 

Ekleme Tarihi
08.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı için tanıtım grubu kurulmasına karar verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız