Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde kavun yetiştiriciliği yapan Mehmet Işık, bir yıl bozulmadan kalabildiğini belirttiği kavunları tanıttı.

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde kavun yetiştiriciliği yapan Mehmet Işık, bir yıl bozulmadan kalabildiğini belirttiği kavunları, 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda tanıttı.

Her yıl yaklaşık 250 ton kavun ihraç edildiğini anlatan Mehmet Işık, ''Narmikan Kavunu''nun en önemli özelliğinin bir yıla yakın bir süre saklanabilmesi olduğunu söyledi.

Kavunun adını, Yazıbaşı Köyü'nün eski adı olan ''Narmikan''dan aldığını dile getiren Işık, 20 yıl önce ilk kez yetiştirilen kavunun günümüzde Yazıbaşı Köyü'nün en önemli geçim kaynağı olduğunu kaydetti. Üretici Mehmet Işık, şöyle konuştu:

''Yazıbaşı Köyü'nün en önemli geçim kaynağı haline gelen 'Narmikan' kavunu bir yıla yakın bir süre soğuk hava deposuna ihtiyaç duyulmadan saklanabiliyor.

Mevsiminin dışında taze ve tamamen doğal olarak tüketilebilen sayılı ürünlerden biridir. 20 yıl önce yetiştirilmeye başlayan kavun köyümüzle bütünleşti.

Bu ürünün tanınması için Malatya merkezdeki Mişmiş Park Fuar Alanı'nda kurulan 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda göstermek istedim. Aldığım tepkiler çok iyiydi. Mevsiminde özellikle İstanbul'da çok fazla tüketilen kavunun yeterince tanıtılamadığını da düşünüyorum.'' (AA)

Ekleme Tarihi
09.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 1 yıl bozulmayan organik kavun




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız