Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TAPDK 

TAPDK'DAN ALKOLLÜ İÇKİ UYARI TEBLİĞİ -18 YAŞINI DOLDURMAYANLARA ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞ VE SUNUMUNUN YAPILAMAYACAĞINA İLİŞKİN UYARI YAZILARININ ŞEKLİ VE İÇERİĞİ BELİRLENDİ -ASGARİ A4 BOYUTUNDAKİ KAĞIT VEYA MATERYAL ÜZERİNE YAZILACAK YAZILARIN KÖŞELERİ OVAL KIRMIZI RENKLİ ÇERÇEVE İLE ÇERÇEVELENECEK, KIRMIZI OLARAK BAYRAK KIRMIZISI KULLANILACAK -TURİSTİK AMAÇLI TESİSLER İLE HAVAALANLARI GİBİ YABANCILARIN YOĞUN OLARAK ALIŞVERİŞ YAPTIĞI İŞ YERLERİNE TÜRKÇE UYARILARA EK OLARAK YABANCI DİLLERDE UYARI DA ASILABİLECEK 

 

ANKARA (A.A) - Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), 18 yaşını doldurmayanlara alkollü içkilerin satış ve sunumunun yapılamayacağına ilişkin uyarı yazılarının şekil ve içeriğini belirledi.

     TAPDK'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğine göre, uyarı yazıları asgari A4 boyutunda, beyaz zeminde, yasal uyarı yazısı sürekli ve kalıcı olmak kaydıyla kağıt veya süreklilik arz eden uygun bir materyal üzerinde yer alacak.

     Uyarı yazısının köşeleri oval kırmızı renkli çerçeve ile çerçevelenecek. Baskı yapılan alanın üstte kalan yüzde 25'lik kısmında siyah renkli ''18'' ibaresi ile bu ibarenin altında büyük harflerle yazılmış ''yaş altı'' ibaresinin ortasından, soldan sağa doğru çapraz şekilde bir kırmızı çubuk geçen kırmızı renkli bir daire içerisinde, kapalı bulunduğu grafikten oluşan 18 yaş altına satış yapılamaz sembolü bulunacak.

     Uyarı yazısında en az 2 santimetre büyüklüğünde kırmızı renkli büyük harflerle yazılan ''yasal uyarı'' ibaresi ile siyah renkli büyük harflerle yazılan ''18 yaşını doldurmayanlara alkollü içkilerin satışı veya sunumu yapılamaz. Yapanlar hakkında yasal işlem uygulanır'' ibaresi yer alacak.

     Yazı, italik olmayan ve Haettenschweiler yazı karakteri kullanılarak Türkçe yazılacak ve uyarı, başka işaret, ibare içermeyecek.

     TAPDK Tebliğine göre, kırmızı renk kullanılması gereken yerlerde bayrak kırmızı kullanılacak ve alkollü içkilerin satışının yapıldığı yerlerde asılması zorunlu yasal uyarılarda belirlenen şekil ve içeriğe uyulması zorunlu olacak.

     Yasal uyarılar, yukarıdaki şartlara uygun olmak kaydıyla, baskı, çıkartma ve yapıştırma gibi usullerle uygulanabilecek.

     Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığından ve diğer kurumlardan işletme belgesi almış turistik amaçlı ve benzeri tesisler ile havaalanları gibi yabancıların yoğun olarak alışveriş yaptığı iş yerlerine, Türkçe uyarılara ilave olarak yine Kurumun belirlediği en çok konuşulan yabancı dillerdeki uyarılar da asılabilecek. 

Ekleme Tarihi
09.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TAPDK'dan alkollü içki uyarı tebliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız