Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Kayseri'de yaklaşık 70 milyon liralık yatırım sonrası hizmete sunulacak olan biri Yozgat’ta toplam 10 tesisin temelini attı. Temeli atılan tesisler, 93 bin dekar tarım arazisini suya kavuşturacak, bir ilçe ve 2 köy taşkınlardan korunacak. Tesisler için yaklaşık 70 milyon lira harcama yapılacak.


Kadir Has Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, tüm davetlilere ve başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür etti. Uğur, "Ekonomi, kültürel ve spor alanında büyüyen Kayseri ilimiz dahi bir ilimizdir. Cumhurbaşkanımızın eli ile atılacak temeller hakkında bilgi vermek istiyorum. Atılan bu temel ve proje ile birçok ilçede sulama alanı oluşacaktır. 61 bin 2 yüz hektar alanın bu proje ile sulanması sağlanacaktır. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdaoğan’a ve tüm milletvekillerimize verilen destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’e 9’u Kayseri’de 1’i Yozgat ilinde olan projeler için teşriflerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: "Şuanda burada ağaçlandırma muhteşem bir şekilde büyümektedir. 421 metre kare hektar alan bizim bu yılki hedefimiz. Cumhurbaşkanım son 3 yılda ağaçlandırma çalışmalarımız devam etmektedir. O bakımdan özellikle Kayseri’de başlattığımız ağaçlandırma konusunda gayretlerimiz devam edecektir. Gerçekten bu proje muhteşem oldu. 70 bin hektarlık alanda attığımız tohumlar filizlendi ve 10 santime ulaştı. Artık sayenizde Cumhurbaşkanım Kayseri Yemyeşil olacak. Türkiye’de ki açık alanları ağaçlandırma ile kalmıyoruz, okul ve karayollarında da ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Erciyes Dağı kenarlarında bir kent ormanı oluşturuyoruz. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar kent ormanı olacaktır. Çevre konusunda çok büyük adımlar atıldı."

"BU ÇALIŞMALAR BÜYÜYEN ÜLKELERİN GÖSTERGESİDİR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törende yaptığı konuşmada, "Veysel Bey’in ifade ettiği rakamlara bakılırsa Türkiye’nin büyük hizmetlerin yapıldığı göstergesidir. Kayseri gün geçtikçe daha güzel oluyor. Bütün bu çalışmalar gayretlerin sonucu. Her Bakanlık kendi faaliyet alanları içerisinde yapması gereken işleri yaparsa problemler daha kolay halledilebilir. Bu çalışmalar büyüyen ülkelerin göstergesidir. Örnek olarak Yamula projesi sulama faaliyetinin haricinde elektrik üretiminde destek olabilecek bir yer. Bu projelerde emeği geçen tüm müteahhitlere teşekkür ediyorum. Bakanlığımıza bu konuda çalışmalarına teşekkür ediyorum Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Gül, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile temel için beraber butona bastı.

Temeli atılan tesisler ve yaklaşık maliyetleri şöyle:
Yamula Barajı Dadağı Tüneli (18 milyon 348 bin lira)
Sarıoğlan Sulaması (32 milyon 552 bin lira)
Felahiye Kayapınar Göleti (10 milyon 414 bin lira)
Pınarbaşı Karamanlı Göleti (5 milyon 448 bin lira)
Sarız Sulaması Yenileme (1 milyon 271 bin lira)
Pınarbaşı Altıkesek Sulaması (414 bin lira)
Özvatan Gürüz Deresi Taşkın Koruma (779 bin lira)
Bünyan Çardak Deresi Taşkın Koruma (342 bin lira)
Pınarbaşı Türbe Deresi Taşkın Koruma (292 bin lira)(CİHAN)

Ekleme Tarihi
10.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Cumhurbaşkanı Gül, 10 tesisin temelini attı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız