Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çorum’un ilk montofon çiftliği kuruldu 

Tanoğulları Besi Çiftliği, Avusturya’dan 60 adet Brown Swiss (montofon) ırkı gebe düve getirdi.

 

Avusturya’dan getirdiği 60 adet montofon gebe düveyle Çorum’un ilk montofon çiftçiğini kuran işletme sahibi Sadık Tan, önceki gün Cemilbey yolu üzerinde bulunan çiftliğin bahçesinde yemek verdi.

Yemeğe Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcu, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Gayretli, Ziraat Bankası Müdürü İbrahim Enver Yumuk, Veteriner Hekimler Odası yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yenilen yemeğin ardından dualar edilerek kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından davetliler tarafından yeni alınan montofon cinsi gebe düveler davetlilerce gezildi.

Tanoğulları Besi Çiftliği sahibi Sadık Tan, halen 50 Honştayn ırkı ineklerin bulunduğu çiftliği bölgede ve Türkiye’de örnek bir çiftlik kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Tan, “Çorum Merkez Eskiekin Köyü’nde mevcut olan süt sığırcılığı işletmeme Avusturya'dan 60 adet Brown Swiss (montofon) ırkı gebe düve ithalatı gerçekleştirdim. Çorum'un iklimine uygun kombine verimli olan bu montofon ırkı düveler Avusturya'nın birçok bölgesinden anne süt verimleri ve damızlık değerleri yüksek olan düveler arasından uzman ekip tarafından seçilmiştir. Çorum hayvancılığı açısından örnek bir işletmenin temelini atmış bulunmaktayız. Hedefimiz bu seçme düvelerde iyi tohumlar kullanarak ırkı geliştirmek ve hayvan sayımızı 5 yıl içerisinde 200 sağmala çıkararak bölgemizde ve Türkiye'de örnek bir çiftlik haline gelmektir” diye konuştu.

Etkinliğe katılan davetliler Tan’a teşekkür ederek Çorum’da bir eksikliği giderdiğini söylediler.

 

 

 

 

 

http://corumhaber.net/

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
11.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çorum’un ilk montofon çiftliği kuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız