Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Konya Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Ak Parti İl yönetim Kurulu üyesi ve Derbent İlçe sorumlusu Mehmet Genç ve Basın Danışmanı Muhammet Kencik ten oluşan heyet, DSİ 4. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız ı makamında Derbent-Dereağzı göletinin kapalı devre sulama projesi ile ilgili ziyaret ettiler.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ziyarette ilk sözü alan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent in sulamada özlemini giderecek olan Dereağzı göletinin kapalı devre sulama sistemi projesinde bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında, DSİ 4. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız a bilgi aktardı.
Başkan Acar, Dereağzı göletinin kapalı devre sulamaya geçmesinin ardından Derbent te tarım sulamasında bir çığır açılacağını, mevcut su ile yapılan tarım sulamanın üç katına çıkacağını söyledi.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren DSİ 4. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız ise, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ın, Dereağzı göletinin kapalı devre sulama projesinin hayata geçmesi için çalışmaları titizlikle sürdürdüğü çok iyi biliyorum. Bugüne kadar bu proje için gereken çalışmalar belli bir mesafe almış durumdadır. Bizde elimizde gelen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu sene içerisinde bu projenin çalışmalarını tamamladığımız takdirde ihalesin gerçekleştireceğiz. İhalenin ardından ise en kısa zaman dilimi içerisinde bu projeyi tamamlamayı arzu ediyoruz. Bu proje ile Derbent tarımındaki sulama üç katına çıkacaktır. Bu gösteriyor ki Derbent tarımı daha da ileriye gidecek ve ekonomisine katkıda bulunacaktır.  Dedi.

 

 

 

www.e-haberajansi.com

Ekleme Tarihi
11.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Derbent in Tarımdaki Sulama Özlemi Bitiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız