Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
sel 

Gaziantep'te etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel yüzlerce dönümlük ekili arazileri vurdu. Perişan olan çiftçiler sular altında kalan arazilerinin başında yetkililerden gelecek yardımı bekliyorlar.

Gaziantep'te etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden sağanak yağış ulaşımı etkilediği gibi tarım alanlarını da vurdu. Yeşilkent bölgesinde ekili olan yüzlerce dönümlük arazi taşan dere nedeniyle sular altında kaldı. Sel suları altında kalan arazilerde ekili olan marul, maydanoz, mısır gibi yaklaşık 20 ürün zarar gördü. Arazilerini vuran seli çaresizce izleyen çiftçiler neye uğradıklarını anlamadılar.

Yetkililere seslenen çiftçiler, "Biz aldığımız kredilerle ekinlerimizi ektik. Ancak sel felaketi hepimizi perişan etti. Sadece bu bölgede 50'ye yakın çiftçinin 500 dönümlük ekili arazisi var. Yetkililere seslenmek istiyoruz, perişanız. Ekinlerimizden artık verim alamayız ve aldığımız kredileri de ödeyecek durumda değiliz. Bir yıllık mahsulümüz ve kazancımız sele kapılıp gözümüzün önünde gitti. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkilerden gelecek yardımı bekliyoruz" dediler.

 

 

 

www.haber3.com

Ekleme Tarihi
12.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sel felaketi , yüzlerce dönümlük ekili araziyi vuruyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız